За срећно и безбедно детињство

Манифестација “За срећно и безбедно детињство”, у организацији Криминалистичко-полицијског универзитета, Министарства унутрашњих послова и Агенције за безбедност саобраћаја, а уз подршку Општине Земун, одржана је у петак 29. септембра 2023. године, у комплексу Универзитета. Нашу школу су представљали ученици одељења 3/1 и 3/4 са својим учитељицама.
У оквиру уметничког дела програма, наступао је дечији хор „Чаролија“.
Затим су представници организационих јединица Министарства унутрашњих послова, односно Саобраћајне полиције, Граничне полиције, Управе криминалистичке полиције, Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије, Сектора за ванредне ситуације и представници Агенције за безбедност саобраћаја, кроз забавне и едукативне садржаје повели децу кроз безбедносну авантуру.
Деца су имала прилику да виде и уђу у полицијске аутомобиле, специјална возила и мотоцикле, учествују у радионици „Превенција вршњачког насиља у стварном и дигиталном окружењу“, упознају се са светом форензике и науче како се издвајају трагови отиска прстију, упознају се са различитом опремом (полицијском и ватрогасном). Посебно је било занимљиво присуство службених паса расе белгијски малиноа, обучених за проналажење живих лица у случају земљотреса. На једној од радних тачака, џудо клуб Жандармерија приказао је своје вештине, а припадници Специјалне антитерористичке јединице помогли су малишанима да се опробају и на вештачкој алпинистичкој стени. На саобраћајном полигону деци се придружио Пажљивко. Био доступан и пулт са креативним материјалима. као и осликавање привремених тетоважа.
На крају је Сектор за ванредне ситуације приказао пену за гашење пожара, која је послужила као својеврсна забава свој присутној деци.