Недеља сећања и заједништва

Недеља сећања и заједништва обележена је у периоду од 7. до 10. маја, као одраз поштовања и сећања на трагично страдале ученике и чувара у Огледној основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду и свирепом злочину у  Дубони и Малом Орашју.

У оквиру недеље сећања наши запослени и ученици реализовали су активности како би неговали културу сећања на прерано угашене животе, али и развијали осећај заједништва, припадности, другарства, солидарности, емпатије… Кроз темске часове, радионице и хуманитарне акције трудили смо се да истакнемо снагу љубави.

Педадог, психолог, као и наставница српског језика и књижевности у оквиру изборног предмета Вредности и врлине као животни компас разговарале су са ученицима о њиховим осећањима годину дана након трагедије.

Одавање поштовања жртвама реализовали смо и кроз активност сађења биљака за сваког настрадалог и тимског сређивања школског дворишта. Ученици млађих разреда су у школском дворишту цртежима и исписивањем мисли и  порука љубави поручили настрадалим другарима да никада неће бити заборављени.