27.12.2019.

Новогодишњи маскенбал 2019./2020.

Поводом предстојећих празника , весели и раздрагани , честитамо их свима . Срећна Нова година!

17.12.2019.

Чаробни град

Ученици одељења III4 посетили су „Чаробни град” ТЦ „Ушће”. Учествовали су у занимљивим радионицама чији је циљ био да им на јединствен начин приближе највеселије празнике, Нову годину и Божић, али и да их упознају са неким занимљивостима о снежним пахуљицама. Како је то изгледало, можете погледати на приложеним фотографијама.

5.12.2019.

Час са песником

Данас је нашу школу посетио песник Мирослав Кокошар. Представио је своју нову збирку песама „Рода од заната”.

20.11.2019.

Најраспеванија одељенска заједница

У среду, 20.11.2019.год, одржано је школско такмичење „Најраспеванија одељенска заједница”. Учествовали су ученици четвртог разреда. У атмосфери ведрине, распеваности и међусобног уважавања, било је тешко изабрати победника. У питању су биле нијансе и изабрано је IV-1, учитељице Иване Јухас. Честитамо!

Општинско такмичење ће бити одржано у децембру.

19.11.2019.

Амбијентална настава

Ученици одељења 3/3 учили су о култивисаним животним заједницама и у школском атријуму посадили зимски дан и ноћ.

14.11.2019.

Позоришна представа „Петар Пан” у позоришту Бошко Буха

1.11.2019.

Прослава Дана школе

Ове године наша школа обележава један велики јубилеј – 220 година непрекидног рада. Тим поводом је 1. новембра у позоришту ''Мадленианум'' одржана приредба коју су припремили наши наставници и ученици. Фотографије можете погледати у Галерији.

30.10.2019.

Учимо и пишемо о Дунаву - III/3

21.10.2019.

Брзином до звезда

У четвртак 17.10.2019. године, у организацији Атлетског савеза Србије, одржано је општинско такмичење у атлетици. Такмичење је одржано на градском стадиону у Земуну и учествовало је 12 земунских школа.

Сваке године нашу школу представљају само ученици старијих разреда, али сада су први пут учествовали и ученици трећег и четвртог разреда, укупно њих 16 (8 девојчица и 8 дечака).

Освојили смо III место у екипном пласману, у општини. Честитамо свим учесницима!

21.10.2019.

Посета библиотеци

Ученици одељења I/1 данас су са учитељицом Зденком Ђорђевић и библиотекарком Сузаном Чакмак посетили библиотеку "Свети Сава", огранак "Горњи град"

15.10.2019.

Музеј хлеба - Пећинци

У уторак, 15.октобра 2019. године, ученици трећег разреда били су на излету. Посетили су Музеј хлеба у Пећинцима. Овај музеј постоји од 1995. године и настао је као резултат сакупљачко-истраживачког рада сликара Јеремије, који се тематиком обредног хлеба бави дуги низ година. Ученици су имали прилику да виде око две хиљаде музејских експоната, који су разврстани у три поставке: збирка оруђа за обраду земље, збирка предмета који су се користили за припремање хлеба, и збирка хлебова. Погледали су и кратак едукативни филм, а након обиласка музеја уживали су у дружењу и игри.

28.9.2019.

Ђачка пијаца

У суботу 28.09.2019. године ученици одељења III1 су учествовали на манифестацији у организацији земунске општине ''Ђачка пијаца''. Тема овогодишње манифестације је ''здрава храна''. Ученици су изложили и продавали своје радове, а маме су направиле колаче за продају.

19.9.2019.

Најлепше школско двориште

ЈКП „Зеленило-Београд“ већ седамнаест година организује акцију „За зеленији Београд“. Постоји 7 категорија такмичења и то: најлепша зелена површина око стамбене зграде, најлепши балкон, најлепша зелена површина испред пословних објеката, најлепше школско двориште, најлеше зеленило око предшколске установе, најлепше уређено зеленило угоститељског објекта и најлепша окућница. Наша школа је ове године освојила треће место на територији Београда у категорији за најлепше школско двориште, пошто је претходно, у истој категорији освојила прво место на територији општине Земун. У име школе награду је примила учитељица Мирјана Милић, која предводи Тим за естетско уређење школе.

13.9.2019.

Плес

Ученици млађих разреда наше школе данас су имали прилику да сазнају нешто о различитим врстама плеса, па и да се опробају у истим, а све то захваљујући плесном клубу Латино денс.

1.9.2019.

Почетак школске године

Свечани пријем првака је у 9 часова у холу школе, а од уторка 03.09.2019. године почиње редовна настава од 8 часова и продужени боравак.

За ученике II, V, VI, VII и VII разреда настава почиње у понедељак, 2.9.2019. године у 8 часова. За ученике III и IV разреда настава почиње после подне од 14 часова.

СРЕЋАН ПОЛАЗАК У ШКОЛУ!!!

28.6.2019.

Подела књижица и сведочанстава

Поштовани ученици и родитељи,

Подела књижица за ученике млађих разреда (И - ИВ) биће одржана на Видовдан, 28. јуна 2019. године, у просторијама школе са почетком у 17 часова.

Подела сведочанстава за ученике од В до ВИИ разреда биће одржана истог дана са почетком у 18 часова.

5.6.2019.

Излет до Овчар бање

У уторак, 28. маја 2019. године, наше успешне ученике, који су остварили запажене резултате на такмичењима из различитих области, школа је наградила једнодневним излетом до Овчар бање. Ученици од првог до осмог разреда заједно са својим учитељима, наставницима и секретаром посетили су неколико манастира у малој српској Светој гори - Ваведење, Никоље и Благовештење. Пажљиво су слушали приче манастирских сестара и водича и уживали у дивној природи и крстарењу Моравом.

Фотографије са излета можете пронаћо у галерији овде.

8.5.2019.

Васкрс - Easter

Желећи да ученици пошире постојећа и усвоје нова знања о Васкрсу - најрадоснијем хришћанском празнику, његовом значају за хришћански свет и начину прослављања код нас и у Енглеској, учитељица Светлана Миленковић и учитељ Михаило Вујовић, наставница енглеског језика Марије Жмирић и наставница верске наставе Анита Илић приредили су тематски дан: Васкрс - Easter одељењима 3-3 и 4-2 у понедељак 22.04.2019.године. Током часова: српски језик, енглески језик/верска настава, физичко васпитање/енглески језик и математика - ученици су имали прилику да сагледају тему Васкрса из више различитих углова и уз помоћ разноврсних извора знања. Том приликом је уприличена и мала изложба фарбаних јаја. Одличној атмосфери целог тематског дана допринели су сами ученици који су са одушевљењем прихватали сваки нови изазов који је пред њих стављен .

Марија Жмирић, наставница енглеског језика

Анита Илић , наставница верске наставе

24.4.2019.

Пролећни школски вашар

16.4.2019.

Недовршена прича 2018/19.

На конкурсу за Недовршену причу, ученица наше школе Наталија Глишић 3/1, у категорији млађег узраста, добила је заслужену похвалу.

Наталија такође похађа и музичку школу, где остварује значајне резултате.

Честитамо Наталији и желимо јој још много успеха у даљем раду!

Браво Нато!

29.3.2019.

Ана Радовановић III/1 на Првенству Београда и Србије у сноуборд-у

У организацији Скијашког савеза Србије на Копаонику је организовано Првенство Београда и Србије у сноуборд-у. Ученица наше школе Ана Радовановић III/1 остварила је значајне резултате.

Честитамо Ани и желимо јој још много таквих успеха.

Браво Ана!

26.3.2019.

Бастијен и Бастијена – В. А. Моцарт

Дана 20.3.2019. године у Народном позоришту, на сцени Раша Плаовић одржана је премијерна обнова Моцартове опере ''Бастијен и Бастијена''. Овом догађају присуствовали су ученици II, III и IV разреда наше школе, са учитељицама Марином Кукић, Светланом Миленковић и Зденком Ђорђевић. Представа је намењена деци, интерактивна, савршена да овако младу публику упозна са опером. Након представе, кроз разговор са учесницима, али и члановима тима пројекта „Мали позоришни експерти“, наши ученици су имали прилику да додатно продубе своје знање о овој теми. По завршетку програма, обишли су и Музеј Народног позоришта, где су се упознали са историјом ове установе, значајним личностима које су на њу оставиле трага, личним предметима глумаца, реквизитима, као и костимима коришћеним у неким од најпознатијих представа.

18.3.2019.

Успех Стефана Вујновића

Један од многих талената Стефана Вујновића, ученика одељења 3/3 наше школе, је цртање карикатура. Његове вредности уочило је уредништво Политике и у културном делу за децу објавило текст о њему.

17.3.2019.

Ликовни конкурс

Катарина Покрајац, ученица одељења 2/4, освојила је награду на ликовном конкурсу "Моје је право да живим срећно и здраво" у организацији Пријатеља деце Земуна.

Честитамо!

15.3.2019.

Tакмичењe из математике "Мислиша"

Дана 14. марта 2019. године на такмичењу из математике "Мислиша", које организује Математичко друштво "Архимедес", учествовало је 166 ученика наше школе.

28.2.2019.

Дечија музичка фантазија

У четвртак, 28.02.2019. године, у нашој школи је гостовала представа „Дечија музичка фантазија” ДиА музички центар. Реч је о интерактивној музичкој причи, кроз коју су деца имала прилику да активно уче о музици, инструментима и композиторима, а уз то се и лепо забаве.

26.2.2019.

Сајам средњих школа

Сајам средњих школа са територије ГО Земун, у организацији Канцеларије за младе ГО Земун, биће одржан 15. марта 2019. године у периоду од 10 до 16 часова у просторијама Канцеларије за младе (Косовска бр. 9, Земун).

Ученицима је омогућена прилика да се на директан начин, преко стручних и практичних презентација, информишу о начину уписа, смеровима, образовним профилима, наставним и ваннаставним активностима

22.2.2019.

Почетак другог полугодишта

Ученици од I до IV разреда у понедељак, 25. фебруара, биће прва смена од 8 часова, а ученици од V до VIII долазе у другу смену.

14.2.2019.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Драги ученици, родитељи и наставници,

на основу препоруке Владе Републике Србије и заједничке одлуке директора земунских основних школа школски распуст се, због епидемије грипа, продужава и на наредну недељу.

Први радни дан биће 25.2.2019. Пропуштени часови биће надокнађени, а одлука о начину надокнаде пропуштеног образовно-васпитног рада, биће донета накнадно.

Директор школе Илија Мировић

27.1.2019.

НЕБЕСКА ЛИТУРГИЈА

Дана 27. јануара 2019 године, на Савиндан, у Парохијском дому Цркве Свете Тројице у Земуну одржана је Светосавска академија у част Светог Саве, првог српског просветитеља и архиепископа.

Након сечења славског колача уз саслужење свештеника Цркве Св.Тројице отпочела је права духовна светковина Парохијском дому. Рецитал под називом Небеска литургија режирали су директор школе Илија Мировић, професор верске наставе Анита Илић, професор српског језика Жанка Станић Мраковић уз подршку професора српског језика, Драгане Радишић и професора музичке културе, Драгане Ранковић. Окосницу програма чинили су стихови Небеске литургије великог српског богослова и филозофа светосавске мистике, владике Николаја Велимировића. Рецитал је употпуњен стиховима Матије Бећковића, Бране Црнчевића, Слободана Ракитића и Љубомира Симовића, уз језгровит осврт на дух немањићке епохе, христијанизацију српских племена, стварање велике средњoвековне српске државе опредељене за источно православље и срастање светосавља с народним животом и образом српскога народа. Рецитал су извели ученици старијих разреда наше школе уз вокалну пратњу ученика Богословије Светог Саве у Београду , Хора наше школе и гошће Александре. Наши ученици су, као и увек, били на висини задатка – надахнуто су испричали причу о Светом Сави, причу која се прича вековима и причу у којој се српски народ изнова рађа, одржава и препознаје у целом православном и хришћанском свету.

Захваљујући се учесницима програма, колегама, пријатељима и општинским структурама, директор школе, Илија Мировић , још једном се осврнуо на прегалаштво свих запослених у нашој школи који обогаћују постојећи образовни и културни образац и доприносе угледу и афирмацији школе. Публика је бурним аплаузом наградила Савине ђаке, наше талентоване „горњоварошанце“, достојне Савине апостоле речи!

Прeдставу Небеска литургија снимала је ТВ Храм.

Анита Илић, професор верске наставе
Жанка Станић Мраковић, професор српског језика

Слике погледајте у галерји

27.1.2019.

Свети Сава

О Савиндану, 27. јануара 2019. год. ученици ОШ „Горња Варош“

присуствовали су Литургији у Цркви Св.Тројице у Земуну са вероучитељицом Анитом Илић и наставницом разредне наставе Мирјаном Милић.Од присутних педесет

ученика причестили су се скоро сви, после причешћа преломљен је славски колач, након чега је двадесет ученика учествовало у рецитовању песама о Св.Сави, а затим су сва присутна деца добила светосавске пакетиће.

Слике погледајте у галерји

25.1.2019.

Светосавска академија

21.1.2019.

Угледни час „Припрема за Божић“

Дана, 21. јануара 2019. одржан је угледни час из Верске наставе у корелацији са Српским језиком,Природом и Музичком културом.

Час су реализовале наст.верске наставе Анита Илић и наст. разредне наставе Светлана Миленковић у одељењу 3/3 .

У уводном делу часа била је асоцијација везана за Божић, након чега су ученици обнављали знање о предстојећем празнику.

Ученици су приказали драмски део како се традиционално прославља Божић у православним домовима.

Изведен је сплет драмске и ортоепске вежбе и музичка секвенца.

Часу присуствовали: педагог Наташа Кокић , наставница српског језика Жанка Станић Мраковић и гости ученика.

наст.верске наставе Анита Илић

15.1.2019.

Најраспеванија одељењска заједница

На такмичењу "Најраспеванија одељењска заједница", одржаном у Дому ваздухопловства у Земуну, 15. јануара 2019. године, одељење IV/3 учитељице Љиље Јовановић освојило је друго место

7.1.2019.

Свети Сава

Приближавајући се полако Божићној радости славља рођења Живота, сећамо се увек и са изразитом радошћу нашега учитеља, и путеводитеља Саве. Зашто је толико наш род задужио Сава Српски, зашто га толико помињемо и молитвено му се обраћамо? Одговорити на то до краја би било немогуће!

На имену, делу, и наслеђу великога светитеља, поред свеколике његове присутности у нашим животима, култури и изграђеним темељима цивилизације Срба лежи тајна. Поменута тајна није ништа друго до ли сам Сава Немањић, принц Хума и господар Захумља, а потом скромни монах светогорски, и на концу просветитељ и првостолни архиепископ ,,Свих Српских земаља и Приморских“.

Сава, син Немањин, представља тајну ни због чега другога до ли због самог тога јер је он темељ свега врлинског и доброг у Српству. Ако ли тражиш првог учитеља-пронаћићеш Саву, ако тражиш првог професора- на катедри опет седи Сава, ако тражиш храброг хероја који чуда чини у сред метежа немирних времена – опет ћеш угледати Саву Немањића. Пак, ако тражиш у немиру света наду - ето те опет, никоме другоме, но до ли Сави Неманићу.

Падајући молитвено у поштовању пред његов невидљиви небески престо. И тада ће те Сава подићи и даће ти у животу наду, и веру. Вера је можда највећи дар који нам је у амнет наслеђа Велики Сава оставио. Све кад прође, вера неће. Кад све буде побеђено, вера ће ипак последњи победитељ бити. Онда када умру и наде, и кад се потроши снага, васкрснуће и опет ће се изнова, и изнова рађати најмоћније стање људског духа, стање вере, Православне.

У сагледавању тајне тог чудесног бића, и изванредне личности Саве Српског, највећу заслугу можемо видети у даривању Православља нашем националном бићу. Онда када се Српска култура, као и сам народ колебао коме ће се прикључити, да ли ка Латинској цивилизацији Европе и Рима, или ка Византијској цивилизацији Истока и Православља, Сава је својом светлом личношћу направио пресек колебања, и заувек нас одредио за сва времена.

Доневши самосталну Српску цркву у наше земље, Сава је начинио нама дар за сва поколења. Подижући храмове они су постали уточишта за све потребите, за све оне којима је потреба заштита, помоћ у тами света. Доносећи Цркву, Сава је донео радост, и светло место мрака. Схватајући потребу и задатак школства, наш Учитељ је просвећивао народ, силазећи у њега.

28.12.2018.

Хуманитарна акција наше школе

Наша школа је позната по различитим хуманитарним акцијама које организује сваке године. Једна од тих акција је прављење новогодишњих пакетића за децу која су спречена да новогодишње празнике проведу у кругу своје породице. Ученици свих разреда наше школе су доносили различите играчке, слаткише, књиге, школски прибор и одећу. Вредне ученице седмог разреда заједно са наставницом енглеског језика Миром Першић направиле су пакетиће који су усрећили преко осамдесеторо деце. Надамо се да ћемо следеће године изненадити више деце.

27.12.2018.

Новогодишња представа

У веселом расположењу дочекујемо нову 2019. годину.

18.12.2018.

"Ти одлучи" - тв емисија

Покрајински секретаријат за здравство припремио је 32 кратка ТВ формата, 2 ТВ спота и 8 анимираних анимираних филмова едукативног садржаја погодних за ученике и родитеље о појединим облицима болести зависности. Овај серијал можете наћи на сајту www.tiodluci.rs и препорука је да све сви информишу што раније.

17.12.2018.

Новогодишња журка

У понедељак, 17. децембра 2018. године, ученици наше школе од V до VIII разреда ишли су са својим разредним старешинама на новогодишњу журку у клуб Театро. Дивно су се провели уз добро познату музику, водитеља и госта изненађења.

Фотографије можете погледати у галерији.

17.12.2018.

Ја имам таленат

У понедељак, 17. децембра 2018. године у нашој школи је одржано такмичење „Ја имам таленат”. Учествовали су ученици прва четири разреда, као и наши гости, предшколци вртића „Пепељуга”'. У жирију су били њихови старији другари из Ђачког парламента. Прво место је освојила плесна тачка коју су извела деца из вртића „Пепељуга”. На другом месту се нашао ученик одељења IV1 Никола Тешић који је свирао гитару, док су треће место освојили ученици одељења II3 који су певали песму „Златни дан”.

Фотографије можете погледати у галерији.

14.12.2018.

Звездана академија

Ученици одељења II4 и III3 посетили су Звездану академију која се налази у ТЦ Ушће. Имали су прилику да се боље упознају са астрономијом – науком која се бави изучавањем небеских тела и појава. Разговарали су са професионалним астрономима од којих су сазнали зашто Земљу зовемо ''плава планета'', како је виде астронаути из Међународне васионске станице, а научили су понешто и о Сунцу. Путовали су кроз Сунчев систем, али и међузвездани и међугалактички простор. Након тога су у оквиру креативних радионица учили да праве и украшавају звезде од папира. На њима су написали своје новогодишње жеље. Надамо се да ће бар неке од њих бити испуњене!

23.11.2018.

Позориште Пинокио

У петак, 23.11.2018. године, ученици првог и другог разреда посетили су позориште лутака Пинокио. Гледали су представу „Барони ди Макарони”.

5.11.2018.

Изложба ученичких радова из географије

У четвртак, 25.10.2018. године, у холу наше школе организована је изложба сјајних радова ученика петог и шестог разреда. Тема радова петака била је Сунчев систем, а шестака Поларне пустиње, прашуме, шуме и вулкани. Велики труд су уложили сви ученици и резултати су заиста дивни, креативни и занимљиви радови. Доста родитеља, пријатеља и ђака је посетило изложбу и видно су уживали разгледајући и фотографишући изложена дела.

Слике погледајте у ГАЛЕРИЈИ

2.11.2018.

Приредба у Дому вазухопловства у Земуну

Поводом Дана школе 2.11.2018.године биће одржана приредба у Дому ваздухопловства у Земуну, у 18 часова.

Дођите и прославите ову свечаност са нама!

23.10.2018.

Анимирани филм "Кондорито"

Ученици млађих разреда наше школе били су у биоскопу "Фонтана" и гледали анимирани филм "Кондорито".

Фотографије можете погледати у галерији.

16.10.2018.

Iceberg salad center

На пољопривредном добру смо учили , али и уживали.

10.10.2018.

Адријана Радмановић освојила треће место

Адријана Радмановић, ученица одељења III/1, освојила је треће место на конкурсу за Недовршену причу у категорији млађих разреда земунских основних школа. Честитамо!

1.10.2018.

Информатор о раду

Информатор о раду можете погледати ОВДЕ

25.9.2018.

Промоција плесног клуба

Промоцијu плесног клуба Зиленијум у IV разреду можете погледати ОВДЕ

25.9.2018.

Једнодневни излет

Једнодневни излет четвртих, трећег и других разреда у Орапшац, Тополу, Опленац, Рисовацку пећину

22.9.2018.

Дечија пијаца

Дана 22. септембра 2018. године, на дан када се прослављају Свети Јоаким и Ана, ученици наше школе предвођени учитељицом Миром Милић и вероучитељима Анитом Илић и Небојшом Милорадовићем учествовали су у манифестацији „Дечија пијаца“ коју организују ЈКП Градске пијаце и ГО Земун. Ученици су представили како се прославља крсна слава када свештеник није у могућности да дође у дом породице која слави.

Овом приликом захваљујемо се „Друштву Фолклор Србија“ које нам је омогућило народну ношњу за овај наступ.

Проф. Разредне наставе Мирјана Милић и актив наставника верске наставе

Слике погледајте овде ОВДЕ

22.9.2018.

Представљање школа

У суботу 22.9.2018. окупиле су се Земунске основне школе на пијаци како би се представиле. Поред овација и аплауза наса Горњоварошанска школа је и позирала на сликама окупљеној публици.

20.9.2018.

Посета Iceberg Salat Centru

У оквиру пројекта „Мали пољопривредници” најмлађи ученици наше школе посетили су Iceberg Salat Centru у Сурчину. Тамо су имали прилику да сазнају нешто више о процесу узгајања воћа и поврћа, а све са циљем да што пре почну са правилном исхраном и стицањем здравих животних навика. Прво су обишли њиве и пластенике у пратњи агронома, који је био расположен да одговори на сва њихова питања. Затим им се придружио Јуниор јунак Јабучило који их је довео до специјално припремљене баште, где су добили прилику да се и сами опробају у садњи салате и тако и практично примене оно што су сазнали. На крају су се засладили здравом ужином коју је за њих Iceberg Salat Centar припремио. На поклон су добили и специјалне бојанке које ће им помоћи да се сете шта су све научили током овог лепог дружења.

Фотографије можете погледати у Галерији.

12.9.2018.

Шетња до Јеловца

Ученици одељења II4 и III3 посетили су Калварију и парк Јеловац. Пошто су научили нешто више о овом делу Земуна, уживали су у спортским активностима у природи.

28.08.2018.

Почетак школске године

Нова школска година почиње у понедељак 3.9.2018. године распоред поласка у школу:

I разред – 16:00

II разред (боравак) – 8:00

II4, III и IV разред – 14:00

V – VIII разреда - 8:00

27.08.2018.

Свечани пријем ђака првака

Свечани пријем ђака првака одржаће се у понедељак, 03.9.2018. године, у 16 часова у холу школе.

22.06.2018.

Важно обавештење

Родитељски састанак и додела сведочанстава и књижица:

ученицима осмог разреда биће у уторак, 26.06.2018. године са почетком у 18:00 часова;

ученицима нижих разреда, од I до IV разреда, биће на Видовдан, 28.06.2018. године у 17:00 часова;

ученицима од V до VII разреда биће 28.06.2018. године у 18:00 часова.

21.06.2018.

Крај првог разреда

Ученици одељења И/3 припремили су приредбу за крај првог разреда. Родитељима и најмилијима су показали шта су научили. Последњег дана наставне године наздравили су уз песму и игру.

15.06.2018.

Посета библиотеци

Ученици одељења 1/3 посетили библиотеку „Јован Поповић”

04.06.2018.

Распоред часова припремне наставе

Распоред часова припремне наставе можете преузети ОВДЕ

23.05.2018.

Музички разговори са Габријелом Фелцом

Дана 23.05.2018. године, ученици одељења I4 и II3 посетили су Београдску филхармонију. Присуствовали су концерту Музички разговори са Габријелом Фелцом.

Фотографије са концерта можете погледати на следећем линку:

www.facebook.com/pg/bgfilharmonija

23.05.2018.

Читалачка значка

Обавештење о резултатима „Читалачка значка”

Кристина Стајчић 2/2 – Поштовани говорник и Поштовани писар

Тара Прибичевић 2/3 – Поштовани говорник

Теодора Перовић 2/2 – Поштовани писар

Давид Красић 2/3 – Поштовани приповедач

Андријана Радмановић 3/1 – Поштовани писар и Велики поштовани говорник

Давид Мехмедовић Брахус 4/3 – Поштовани говорник

Нађа Кнежевић 4/3 – Поштовани писар и Поштовани говорник

Валентина Бојанић 4/3 – Поштовани говорник

Катарина Лужајић 4/3 – Поштовани говорник

Тара Грачан 4/3 – Поштовани писар

Бранка Михајиловић 4/2 – Поштовани говорник

Маја Чигоја 4/2 – Поштовани говорник

Свечана додела награда биће 18.маја у 12 часова у Косовској 9

Заинтересоване ученике водиће библиотекар,састанак у 11:15 часова у школској библиотеци.

17.05.2018.

Једнодневни излет других разреда у Засавицу

14.05.2018.

Позив на бесплатан догађај посвећен девојкама у ИТ-ју

Заинтересоване ученице из Ваше школе су позване да дођу последње суботе маја, 26. 5, у просторије ИТАцадемy, где ће им се обратити успешне жене ИТ сектора наше земље. За креативне девојчице које воле технологију, науку и математику ИТАцадемy организује ИТ догађај „Девојке у ИТ-ју” поводом Међународног дана жена у ИТ-ју.

ИТАцадемy жели да их мотивише, охрабри и подстакне да изаберу ИТ као свој будући позив, јер тај сектор није искључиво резервисан за мушкарце. Девојке су тренутно траженије у овој области, јер је цео свет у потрази за женском перспективом у технологији. Осим тога, потреба за ИТ стручњацима из дана у дан је све већа, а познато је да они одлично зарађују.

Позив можете погледати ОВДЕ

03.05.2018.

Школски пролећни вашар

У среду, 25. априла 2018. године, у дворишту наше школе успешно је организован и реализован Пролећни вашар. Радови ученика, наставника и родитеља распородати су за кратко време и сакупљено је доста новца.

Захваљујемо се свима који су помогли да и ове године све буде сјајно направљено и организовано, као и свима који су дошли и својим присуством улепшали овај дан.

Фотографије са вашара можете погледати у галерији.

28.04.2018.

Успорите поред школе - Безбедност у саобраћају

Ученици првог разреда слушали су предавање о саобраћају.

Слике погледајте ОВДЕ

28.04.2018.

Велики успех Константина Симјановића

Константин Симјановић, ученик осмог разреда наше школе, у суботу, 28. априла 2018. године, освојио је треће место на Републичком такмичењу из физике.

Поносни смо на његов велики успех!

21.04.2018.

Васкршњи фестивал код храма Светог Саве

На Васкршњем фестивалу, који је био организован у суботу, 21. априла 2018. године, испред храма Светог Саве наступао је хор наше школе

20.04.2018.

Пролећни вашар

ПОЗИВАМО ТЕ

ДА НАМ СЕ ПРИДРУЖИШ НА ПРОЛЕЋНОМ ВАШАРУ КОЈИ ЋЕ БИТИ У ДВОРИШТУ ОШ „ГОРЊА ВАРОШ“ У СРЕДУ, 25.04.2018. ГОДИНЕ У 17 ЧАСОВА!

23.03.2018.

Позориште „Пинокио”

У петак, 23.03.2018. године, ученици млађих разреда ишли су у позориште "Пинокио". Гледали су луткарски мјузикл "Зоотека", настао по узору на култну истоимену телевизијску серију.

20.03.2018.

За све тинејџере и њихове родитеље

Покрајински секретаријат за здравство припремио је 20 кратких ТВ формата едукативног карактера, са садржајима који се односе на унапређивање репродуктивног здравља младих. Овај серијал ТВ емисија под називом "Не жури" доступан је на сајту www.nezuri.rs. Наведени серијал је препоручен и од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања.

19.03.2018.

Важна информација за предшколце

Драги предшколци, позивамо вас да дођете у нашу школу на занимљиво дружење у среду, 21.3.2018. године, у 17:00 часова.

Очекујемо вас!!! :)

19.03.2018.

Како да најлакше упропастите свој живот онлајн

Министарство трговине, туризма и телекомуникација у 2018, трећу годину за редом, покренуло је кампању ИТ караван за ученике основних школа у Србији, њихове родитеље и наставнике, са циљем подстицања паметног и безбедног коришћења нових технологија.

Партнери Министарства су, као и претходних година, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и компанија Мајкрософт, а ове године придружили су се и Национална асоцијација родитеља и наставника Србије и Фондација Петља.

Главни програм, који чине едукативна представа о безбедности деце на интернету и радионице за ученике и родитеље, биће реализован за укупно 26 школа, у регионалним центрима у Србији.

Како би и ученицима и наставницима осталих основних школа у Републици Србији било омогућено да узму учешће у кампањи и погледају едукативну представу, на следећој пројекцији, која ће бити одржана у Народном позоришту у Нишу, биће организован пренос у реалном времену путем линка на јутјуб каналу Министарства трговине, туризма и телекомуникација "Паметно & Безбедно".

Поводом тога, позивамо основне школе да, у понедељак, 19. марта 2018. године, у 12 часова, организовано приступе линку, како би могли да одгледају едукативну представу о безбедности деце на интернету "Како да најлакше упропастите свој живот онлајн".

16.03.2018.

Ученици 1/4 посетили библиотеку „Свети Сава”

У петак, 16.3.2018. године, ученици одељења 1/4 су са библиотекарком Сузаном Чакмак и учитељицом Марином Кукић, посетили библиотеку "Свети Сава", огранак Горњи град, која се налази у близини наше школе. Тамо су имали прилику да виде и прелистају много лепих књига, а кроз разговор са библиотекаркама су научили нешто о томе како се књиге позајмљују и чувају, као и колико је важно читати их. У школу су се вратили пуни лепих утисака!

02.03.2018.

Коначни резултати општинског такмичења из математике

02.03.2018.

Позоришна представа "Чарли и ја"

Пројекат "Извођење позоришних представа у издвојеним одељењима и сеоским школама Србије" , у 2018. години, подржала је и наша школа - у циљу прикупљања новчаних средстава за посету сеоским школама. Ученици наше школе су одгледали представу "ЧАРЛИ И ЈА" у организацији УНБО "Сашка и дружина", Пожаревац. Другарима из сеоских школа су припремили поклоне у виду одеће и обуће.

28.02.2018.

Цртани филм „Пећинци"

Дана 28.02.2018. године ученици од I до IV разреда ишли су у биоскоп Фонтана, где су гледали цртани филм „Пећинци”.

24.02.2018.

Општинско такмичење из математике

ОШ Горња Варош је била домаћин Општинског такмичења из математике 24.2.2018. Слике можете погледати ОВДЕ.

21.02.2018.

Одељење 4-3 учило је и на распусту

Чланак објављен у "Политици" можете прочитати ОВДЕ.

29.12.2017.

Како смо провели последњи радни дан у 2017. години

Последњи радни дан ове 2017. године за нас је био врло занимљив. Мало смо славили, мало се почастили. Украсили смо наше учионице. Неки су се и маскирали. Организовали смо различите креативне радионице. Лепо смо се забавили!

Фотографије са прославе можете погледати у Галерији.

28.12.2017.

Новa годинa у Дечијем културном центру

Млађи ученици наше школе прославили су Нову годину у Дечијем културном центру. Уживали су у представи "Новогодишња заврзлама", поздравио их је Деда Мраз лично, а затим су са Леонтином певали најлепше новогодишње песме.

Фотографије са прославе можете погледати у Галерији.

20.12.2017.

Новогодишња журка

Хор наше школе учествовао је на Новогодишњем фестивалу хорова Christmas platz који је одржан 23.12.2017. године испред ТЦ Ушће.

20.12.2017.

Новогодишња журка

У среду, 20. децембра 2017. године, старији ученици наше школе (V-VIII) са својим разредним старешинама ишли су на Новогодишњу журку која је организована у клубу Театро. Различита музика, водитељи и гости изненађења употпунили су ово забавно вече и свим ученицима приуштили су незабораван провод.

Фотографије можете да погледате у Галерији.

19.12.2017.

Један пакетић = много љубави

Акција сакупљања новогодишњих пакетића Један пакетић = много љубави, коју је организовао Црвени крст, наишла је на велики одзив код ученика наше школе. Прикупљено је 95 пакетића уместо потребних 40 и сви су били одушевљени бројем учесника, као и количином и разноликошћу пакетића.

Поносни смо на показаној хуманости и похваљујемо ученике наше школе на учествовању у овој хуманитарној акцији.

18.12.2017.

Чаробни град

И ове године посетили смо ''Чаробни град'' тржног центра ''Ушће''. Тамо смо учествовали у ликовним радионицама, писали смо Деда Мразу невидљивим мастилом, спуштали се кроз димњак... Схватили смо како наука може бити веома забавна. Експериментисали смо са електрицитетом, чули како биљке могу да певају, имали прилике да видимо како изгледа наћи се у мехуру од сапунице. Кући смо се вратили пуни утисака!

Фотографије можете погледати у галерији.

15.12.2017.

Новогодишња приредба

У петак, 15. децембра 2017. године, наши млађи ђаци нашли су се у улози домаћина и своја врата отворили су предшколцима за које су припремили и Новогодишњу приредбу. Било је весело, шаренолико и распевано, а делић атмосфере можете погледати у нашој Галерији.

06.12.2017.

Деца на интернету

У среду, 6. децембра 2017. године, ученици од V до VIII разреда ишли су на представу Деца на интернету 2 која је одржана у Дому омладине. Представа је поучног и васпитног карактера и кроз три различите приче тематизује дигитално насиље и децу упознаје са свим опасностима које вребају у свету интернета и друштвених мрежа. Након представе у којој главне улоге тумаче деца организована је трибина како би се кроз разговор овај вид насиља, који постаје све доминантнији у савременом свету, што лакше уочио и спречио.

Фотографије можете погледати у галерији.

30.11.2017.

Стручно усавршавање наставника

У нашој школи је одржан семинар "Стручни мобилни тим за децу и ученике са сметњама у развоју као модел подршке инклузивном образовању". Семинару су присуствовали наставници, учитељи и стручни сарадници.

30.11.2017.

Филм "Мали Бигфут"

Ученици од I до IV разреда наше школе су у уторак, 28.11.2017. године ишли у биоскоп "Фонтана". Гледали су цртани филм "Мали Бигфут" који им се веома допао!

09.11.2017.

Посета музичкој школи

Ове недеље су ученици наше школе били у посети музичкој школи "Коста Манојловић". Тамо су имали прилику да науче разне занимљиве ствари, али и уживају у предивним музичким нумерама које су за њих извели њихови нешто старији другари, ученици ове школе.

08.11.2017.

Емисија Жикина шареница

У недељу, 5. новембра 2017. године, директор школе Илија Мировић и наставница музичке културе са члановима хора наше школе гостовали су у емисији Жикина шареница.

Снимак гостовања можете да погледате у приложеном видеу.

31.10.2017.

Прославили смо Дан школе

У уторак, 31. октобра 2017. године у Дому ваздухопловства прославили смо Дан школе. Рецитовали смо, певали , играли и имитирали и у свечаној атмосфери обележили овај важан дан. Фотографије са приредбе можете погледати у галерији.

30.10.2017.

Приредба у Дому ваздухопловства у Земуну

Поводом Дана школе ће сутра 31.10. бити одржана приредба у Дому ваздухопловства у Земуну, у 18 часова.

30.10.2017.

Излазак у позориште

Излазак у позориште и вечно млади Бранко Коцкица са представом " Трата-тира" ..

03.10.2017.

Стручно усавршавање наставника

Субота, 7. октобар

У нашој школи биће организован семинар за наставнике и стручне сараднике "РАЗВОЈ САМОПОУЗДАЊА И ВЕШИНА КОМУНИКАЦИЈЕ", каталошки број 126.

Недеља 8.октобар

Учитељи наше школе биће учесници семинара "ВИЗУЕЛНЕ СТРАТЕГИЈЕ И РАЗВОЈ КОМУНИКАЦИЈЕ И СОЦИЈАЛИЗАЦИЈЕ КОД ДЕЦЕ СА СМЕТЊАМА ИЗ СПЕКТРА АУТИЗМА", каталошки број 333.

21.09.2017.

Безбедност деце у саобраћају

У среду, 20. септембра 2017. године, у нашој школи одржано је предавање за ученике од 1. до 4. разреда Безбедност деце у саобраћају, а стечена знања деца су применила на постављеном полигону. На фотографијама су ученици I-4 и III-1,2,4.

28.08.2017.

Почетак школске године

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ

Поштовани,

Обавештавамо вас да настава у школској 2017/2018. години почиње у ПЕТАК 1.9.2017. године.

Ученици од II до IV разреда у школу долазе пре 8:00 часова.

Ученицима од V до VIII настава почиње у 13:30 часова.

У понедељак, 4.9.2017. године, ученици старијих разреда долазе пре подне, док млађи ђаци наставу имају у другој смени.

28.08.2017.

Пријем првака

10.07.2017.

Обавештење о лектири за ученике од 5. до 8. разреда

Лектира за ученике 5. разреда

1. Хајдуци, Бранислав Нушић

2. Песме о мајци, Бранко В.Радичевић

3. Том Сојер, Марк Твен

4. Робинзон Крусо, Данијел Дефо

5. Велико двориште, Стеван Раичковић

6. Избор из усменог народног стваралаштва: шаљиве приповетке, митолошке, обредне, неисторијске и песме о Немањићима и Мрњавчевићима

7. Народне лирске обредне песме


Лектира за ученике 6. разреда

1. Аутобиографија, Бранислав Нушић

2. Дечаци Павлове улице, Ференц Молнар

3. Орлови рано лете, Бранко Ћопић

4. Избирачица, Коста Трифковић

5. Избор народних песама о косовском боју

6. Избор песама о Марку Краљевићу

7. Мој дека је био трешња, Анђела Нанети


Лектира за ученике 7. разреда

1. Поп Ћира и поп Спира, Стеван Сремац

2. Мали принц, Антоан де Сент Егзипери

3. Плави чуперак, Мирослав Антић

4. Хајдук Станко, Јанко Веселиновић

5. Избор народних песама о покосовским временима

6. Избор народних песама о хајдуцима и ускоцима

7. Избор народних предања и легенди о Светом Сави


Лектира за ученике 8. разреда

1. Сумњиво лице, Бранислав Нушић

2. Деца, Иво Андрић

3. Ромео и Јулија, Вилијам Шекспир

4. Ловац у житу, Џером Дејвид Селинџер

5. Избор народних песама о ослобођењу Србије и Црне Горе

6. Избор народних лирских љубавних песама

7. Избор савремене српске поезије и приповетке

07.07.2017.

Календар активности за 2017/2018. годину

29.06.2017.

Успешни ученици

22.06.2017.

Цветна алеја Земуна

Наша школа је трећи пут за редом освојила прво место за најлепше школско двориште на традиционалном такмичењу Цветна алеја Земуна коју организује Општина Земун. Завршна свечаност, на којој су проглашени победници, одржана је у фоајеу општине 16. јуна 2017. године, а награду за нашу школу примила је учитељица Мира Милић, која је и заслужна за лепоту дворишта.

22.06.2017.

Крстарење Дунавом

У уторак, 20. јуна 2017. године, ученици који су се својим знањем, талентом и вештинама истакли ове године и освојили многобројне награде и похвале на такмичењима и манифестацијама, наша школа наградила је крстарењем Дунавом. Ученици и наставници уживали су у пријатној атмосфери и мирису реке, упознајући главни град из мало другачије перспективе.

Слике можете погледати у галерији

22.06.2017.

Дрво у атријуму школе

Учитељица Гордана Јефтић са својим ученицима негује дивну традицију - заједно саде дрво у атријуму школе.

Генерација 2002. I3-VIII3 испред свог дрвета кога су посадили пре 6 година и генерација 2006. I3-IV3, која је тек засадила своје дрво које ће их увек чекати.

16.06.2017.

Приредба за будуће прваке

Приредба за будуће прваке одржана је у понедељак 12.06.2017. године у 18ч и сви смо уживали у припремљеном програму. Слике са приредбе можете погледати у галерији.

Захваљујемо се свим гостима и учесницима на дивној атмосфери!

12.06.2017.

Додела диплома и сведочанстава

Обавештавају се ученици VIII разреда да ће 21.06.2017. године у 18 часова бити додела диплома и сведочанстава.

Подела књижица и сведочанстава биће 28.06.2017. за ученике

I - IV у 17 часова

V - VII у 18 часова

12.06.2017.

IV3 на Гардошу

IV3 на Гардошу прославља завршетак четвртог разреда.

07.06.2017.

Обавештење за будуће прваке

Приредба за будуће прваке одржаће се у понедељак 12.06.2017. године у 18ч.

06.06.2017.

Распоред припремне наставе за ученике VIII разреда

02.06.2017.

Прослава осмака

У уторак, 30. маја 2017. године, осмаци су истовремено прославили крај осмогодишњег школовања и почетак новог поглавља у свом животу. Уживали су, смејали се и певали, а све нас остале у школи оживели својом позитивном енергијом.

Слике погледајте ОВДЕ

01.06.2017.

Представа „Господар песме”

Данас су ученици од I до IV разреда ишли у Позориштанце Пуж, где су гледали представу Господар песме.

30.05.2017.

Реални сусрети

У оквиру пројекта Реални сусрети, који организује Тим за професионалну оријентацију деце, а који воде цлан Савета родитеља Тања Лебовић Зечевић у сарадњи са психологом школе Наташом Цвијовић, реализована су два сусрета ван школе у којима су наши одабрани ученици могли да се ближе упознају са занимањем које их интересује.

Први сусрет био је у компанији „Сампро” у Земуну, једној од водећих ИТ компанија, где су три ученика осмог разреда (Марко Марић, Александар Дићко и Иван Маркус Вујовић) имали прилике да разговарају са Станком Врачевићем који им је испричао све техничке податке које треба да знају: колико траје школовање, на чему се највише инсистира током школовања, који предмети су више, а који мање тешки. Одговарао је на њихова питања, показао им неке „геџете”, провео их кроз фирму и показао добар део онога чиме би ови младићи могли да се баве у будућности.

Други сусрет реализован је у позоришту „Пинокио” на премијери представе Оскар студија „Две бесне глисте”. Анђела Стевановић и Наталија Грујић, ученице осмог разреда, разговарале су са Миром Теодоровић, глумицом, постављале јој безброј питања, присуствовале проби, завириле иза завесе и виделе представу „изнутра". Обишле су гардеробе, шминкерницу, власуљарницу, место за реквизите, клуб... Напослетку су одгледале представу и изашле озарене, још увереније да ће покушати да упишу глуму.

У име свих захваљујемо се компанији „Сампро” и господину Врачевићу на предусретљивости, као и Мири и Драгани и свима на сцени! Ценимо ваше време и оно што сте урадили за нас!

26.05.2017.

Порез плати да ти се добрим врати

У петак, 26. маја 2017. године представници Пореске управе РС и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, одржали су ученицима IV разреда предавање на тему „Порез плати да ти се добрим врати".

25.05.2017.

Првенствo Републике Србије у атлетици - скок у вис

Томислав Исаиловић, ученик наше школе, освојио је прво место на првенству Републике Србије у атлетици - скок у вис. Скочио је невероватних 1,96м и оборио рекорд Београда (1,95м) који је још давне 1986. године поставио наш прослављени атлетичар Драгутин Топић!

Поносни смо на његов успех!!!

Честитамо!

23.05.2017.

Читалачка значка 2017 – Свечана додела награда

У понедељак, 15. маја 2017. године, са почетком у 12 часова, у свечаној сали Градске општине Земун, одржана је завршна свечаност доделе награде најбољима на такмичењу „Читалачка значка 2017“ за општине Земун и Сурчин.

Ученике из шеснаест основних школа из Земуна и Сурчина, који су учествовали у овогодишњој манифестацији, поздравили су Наташа Тркуља, начелник Одељења Библиотеке „Свети Сава“, Земун и Сурчин и Милан Илијин Мицко, председник Пријатеља деце Земун, а Мира Стојнић и Татјана Васковић, библиотекари Библиотеке „Свети Сава“ уручиле су награде Велики поштвани говорник и Велики поштовани писар најбољим учесницима.

Додељено је петнаест диплома Велики поштовани говорник и десет диплома Велики поштовани писар, као и преко 400 диплома Мали поштовани говорник и Мали поштовани писар. Најбољи су на поклон од Библиотеке града Београда добили књиге, а од Пријатеља деце Земуна књиге и дипломе.

Представник наше школе, Данило Михајловић II/ 2 имао је ту част да прими дипломе у име свих учесника наше школе и заједно са Кристином Стајичић, Теодором Перовић, Адријаном Радмановић, Теодором Ђокић и Наталијом Грујић ужива у приредби која је била намењена овом догађају.

Манифестација „Читалачка значка“ је добар показатељ заједничког рада на афирмацији културе и промоције књиге и читања, у којој учествују ученици, наставници, школски библиотекари, библиотекари општинских библиотека, локална удружења и Општина Земун, која је и ове године обезбедила простор за одржавање завршне свечаности.

23.05.2017.

Гостовали смо у ОШ „Сава Јовановић Сирогојно“

Дана 19.5.2017. године група ученика другог разреда наше школе била је гост у комшијској школи „Сава Јовановић Сирогојно“ на Трећој манифестацији Шта све умем, шта све знам, у организацији ОШ „Сава Јовановић Сирогојно“, сарадњи са удружењем Дај ми руку и уз подршку родитеља и бројних сарадника.

Прво смо уживали у приредби коју су приредили ученици и наставници, затим смо имали прилику да пратимо и учествујемо у изради разних производа од глине, папира, вуне и разних материјала које користе у оквиру секција. Била је и слатко-слана закуска за све присутне.

Наши ученици уживали су у креативним радионицама и веома лепо опремљеном дворишту ове школе. Велики поздрав и хвала ОШ „Сава Јовановић Сирогојно“.

Учитељица Маја Николић

23.05.2017.

ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

Константин Симјановић, ученик седмог разреда, учествовао је на Државном такмичењу из математике, одржаном 29. априла 2017. године у Београду. Награђен је Похвалом за своја постигнућа на такмичењима.

Поносни смо на њега!

23.05.2017.

ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА

Са великим поносом вас обавештавамо да смо и ове године учествовали у такмичењу Читалачка значка, које организује Градска библиотека " Свети Сава".

Награду ПОШТОВАНИ ГОВОРНИК добили су следећи ученици:

Кристина Стајић I/1
Николина Милојевић II/1
Теодора Ђокић II/1
Адријана Радмановић II/1
Данило Михајловић II/2
Милица Падежанин II/2
Давид Мехмедовић- Брахус III/3
Миа Тасић III/3
Катарина Лужајић III/3
Валентина Бојанић III/3
Маја Чигоја III/2
Бранка Михајловић III/2
Невена Симикић III/3
Тара Грачан IV/2
Софија Николић IV/2
Маша Драгана Станисављевић IV/2

Награду ПОШТОВАНИ ПИСАР добили су:

Кристина Стајић I/2
Теодора Перовић I/2
Теодора Ђокић II/1
Данило Михајловић II/1
Милица Падежанин II/2
Давид Мехмедовић- Бахус III/3
Катарина Лужајић III/3
Бранка Михајловић III/2
Нађа Кнежевић III/3
Тара Грачан IV/2
Софија Николић IV/2
Маша Драгана Станисављевић IV/2

Посебно истичемо награду ВЕЛИКИ ПОШТОВАНИ ПИСАР коју је добила Адријана Радановић II/1

И награду ВЕЛИКИ ПОШТОВАНИ ГОВОРНИК а то је Наталија Грујић VIII/3

ЧЕСТИТАМО!!!

18.05.2017.

Прво место у атлетици

Томислав Исаилиовић освојио је прво место на Градском такмичењу у атлетици, одржаном у Београду, 11.5.2017. године.

Поносни смо на његов успех!

13.05.2017.

Крв живот значи

Ученице млађих разреда учествовале су 13. маја 2017. године на манифестацији Цртање на кеју - Крв живот значи, одржане поводом недеље Црвеног крста.

Кредама у боји цртале су на тему Крв живот значи.

Сви учесници награђени су слаткишима, што их је додатно обрадовало.

Догађај су увеличали играчи америчког фудбала показујући опрему и кораке у игри.

Млади кадети Полицијске академије презентовали су борилачке вештине, а даме у раскошним кринолинама позивале су да се посете актуелне представе у Мадленијануму.

Радујемо се учешћу и следеће године!

04.05.2017.

Дечији савез

У оквиру Дечијег савеза учествовали смо на три такмичења:

1. "Недовршена прича" за млађи и старији узраст. Освојили смо две треће награде за старији узраст на тему: "Како сам заволео ролере".

То су ученице 5-2: Ана Љуштина и Оливера Секулић.

2. Ученик 4-3 Павле Шљукић је био веома успешан на градском такмичењу рецитатора .

3. На општинском такмичењу "Читалачка значка", одржаном 19.04.2017.год, учествовало је 20 ученика. Чекамо резултате и надамо се успеху.

28.04.2017.

Пролећни вашар успешно је завршен

Хуманитарни вашар у дворишту наше школе ове године био је изузетно успешан. Велики број родитеља и деце шетали су се и куповали све што су вредни ученици са својим учитељима, наставницима и родитељима припремили. У овогодишњој понуди било је свега – књига, цвећа, занимљивих предмета, али и укусних кифлица и разноликих колача.

Новац који је прикупљен премашио је сва наша очекивања - сакупљено је 195.130,00 динара. Цео износ намењен је лечењу мале Нине, ученице наше школе.

Захваљујемо се свима који су учествовали у организацији вашара и свима који су нас својим доласком подржали и допринели успешности ове акције.

Хвала!

Слике погледајте ОВДЕ

27.04.2017.

Све што желиш да знаш о пубертету

У нашој школи је у среду, 26.4.2017. године за ученице шестог разреда, организован едукативни програм чија је сврха информисање девојчица о физичким и емоционалним променама које ће се десити током пубертета и едукација девојчица у погледу женске хигијене. Едукативни Алwаyс програм одобрио је Завод за унапређивање образовања и васпитања. Програм, који се састоји од едукативног предавања о личној хигијени и нези у пубертету, одржала је модератор са завршеним студијама психологије, медицине или педагогије.

27.04.2017.

Извештај са излета петог разреда

Ученици петог разреда заједно са својим разредним старешинама ишли су на излет у уторак, 25.04.2017. године.

Посетили су Орешац, Тополу и Аранђеловац и сјајно су се провели.

25.04.2017.

Школски вашар

У четвртак, 27.04.2017. године, са почетком у 17:00 часова у дворишту школе, организујемо хуманитарни вашар за нашу другарицу Нину.

Ученици ОШ "Горња Варош"

07.04.2017.

ШЕШИРИЈАДА 2017.

У част пролећу дана 07.04.2017. године, у нашој школи одржана је манифестација под називом Шеширијада. Организатори су били ученици одељења I 1, II 1 , II 2 и учитељице Драгана, Рада и Маја. Дивна и неодољива публика били су нам млађи и најслађи ђаци прваци из боравка и наши драги родитељи са млађом дацом.

Шешири који су красили хол наше школе на главама манекена, били су плод дружења деце са родитељима и учитељицама. Креативне идеје које су се виделе на овим радовима мамиле су неодољиве осмехе свих присутних. То је била и наша највећа награда!

Најузбудљивије је било бирање најлепшег шешира. Жири у саставу: психолог Наташа, Павле из безбеђења и ученице III 2 из боравка, имао је тежак задатак да одабере најлепши шешир.

Они који су код жирија измамили највећу пажњу добили су медаљице за освојена прва три места. У одељењу I 1 од дечака освојили су: треће место Урош Цакић, друго место Тадија Ждеро и прво Аврам Томић. Од девојчица освојиле су: треће место Катарина Дудуковић, друго место Катарина Стефановић и прво место Теодора Петровић.

У одељењу II 1 од дечака освојили су: треће место Павле Маљковић, друго место Реља Бјелић и прво место Александрос Русос. Од девојчица освојиле су: треће место Теодора Ђокић, друго место Дуња Иванић и прво место Андријана Радмановић.

У одељењу II 2 од дечака освојили су: треће место Данило Михајиловић, друго место Реља Елек и прво Урош Трусић. Од девојчица освојиле су: треће место Лана Недељковић, друго место Тамара Менеши и прво место Ана Кржељ.

Неодољив жири је толико био одушевљен радовима да је одлучио у договору са директором да свим учесницима додели специјалне награде у облику похвалнице. Тако да су сва деца била неизмермо срећна и задовољна.

Шешир који је данима након овог догађаја био предмет дивљења међу другарима је шешир Времепловџија ученика Данила Михајлoвића. Овом приликом упућујемо посебну похвалу Времепловџији у име другара.

Учитељица Маја Николић

31.03.2017.

Опера "Чаробни напитак"

Ученици 4/3 посетили су позориште Мадленијанум и с великом пажњом одслушали су оперу "Чаробни напитак", прлигођену деци.

31.03.2017.

Извештај са екскурзије седмака

Ученици седмог разреда наше школе били су заједно са својим разредним старешинама на дводневној екскурзији 29. и 30. марта 2017. године, у организацији туристичке агенције ВАЊА ТРАВЕЛ.

Првог дана посетили су Спомен-парк „Шумарице“ и музеј „21. октобар“ у Крагујевцу где су се упознали са потресном историјом српског народа и страдања у Другом светском рату. Пут их је даље водио дубље у Шумадију, срце Србије и српске културе, и, након вожње кроз лепоте долине Ибра, стигли су у манастир Студеницу. После Студенице обишли су још један знаменит манастир, Жичу. Манастирски мир и нетакнута природа, али и надахнута прича о Немањићима и манастирском животу и подвижништву, оплеменили су све нас и нагнали на размишљања о самом животу и историји нашег народа. Последње одредиште првог дана била је Врњачка Бања и хотел „Бреза“ где су ученици имали сјајан провод у дискотеци.

Другог дана, након доручка, обишли су манастир Љубостињу, задужбину кнегиње Милице, где су наставили са упознавањем културног и историјског наслеђа, али и уживали у миру и дивним цветним мирисима манастирске порте. Након тога, уследио је повратак у Врњачку Бању и двосатно уживање по дивном, сунчаном дану у чарима најпознатије српске бање. Наставак путовања био је у правцу Крушевца и манастира Лазарица. Изненађење за све који су путовали била је последња планирана дестинација,Музеј клесарства и вајарства Моравске школе, која је употпунила и заокружила дводневну причу о српској историји и културном наслеђу.

Слике можете погледати ОВДЕ

08.03.2017.

Коначни резултати општинског такмичења из математике

Коначне резултате Општинског такмичења из математике за ТРЕЋИ РАЗРЕД можете погледати ОВДЕ

Коначне резултате Општинског такмичења из математике за ЧЕТВРТИ РАЗРЕД можете погледати ОВДЕ

Коначне резултате Општинског такмичења из математике за ПЕТИ РАЗРЕД можете погледати ОВДЕ

Коначне резултате Општинског такмичења из математике за ШЕСТИ РАЗРЕД можете погледати ОВДЕ

Коначне резултате Општинског такмичења из математике за СЕДМИ РАЗРЕД можете погледати ОВДЕ

Коначне резултате Општинског такмичења из математике за ОСМИ РАЗРЕД можете погледати ОВДЕ

07.03.2017.

Квоте за пласман на Окружно такмичење из математике

Квоте за пласман на Окружно такмичење из математике су:

4. разред 70 бодова;

5. разред 55 бодова;

6. разред 60 бодова;

7. разред 50 бодова;

8. разред 50 бодова.

25.02.2017.

Резултати Општинског такмичења из математике

Резултате Општинског такмичења из математике за ТРЕЋИ разред можете преузети ОВДЕ

Резултате Општинског такмичења из математике за ЧЕТВРТИ разред можете преузети ОВДЕ

Резултате Општинског такмичења из математике за ПЕТИ разред можете преузети ОВДЕ

Резултате Општинског такмичења из математике за ШЕСТИ разред можете преузети ОВДЕ

Резултате Општинског такмичења из математике за СЕДМИ разред можете преузети ОВДЕ

Резултате Општинског такмичења из математике за ОСМИ разред можете преузети ОВДЕ

29.12.2016.

Ликовна радионица

У одељењу I3 одржана је 29.12.2016. године ликовна радионица у сарадњи са госпођом Сањом Стевановић, мајком једног ученика. Ученици су правили Снешка Белића од пластичних чаша. Лепо су се забавили, а резултат њиховог рада можете видети на приложеној фотографији.

27.12.2016.

Новогодишња приредба и дружење са предшколцима

Дана 27.12.2016. године у нашој школи је организовано дружење са предшколцима. Припремили смо за њих приредбу, као и занимљиве новогодишње радионице. Лепо смо се дружили и забавили!

Слике можете погледати ОВДЕ

27.12.2016.

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА

У петак 9. 12. 2016. године одржано је школско такмичење рецитатора. Учествовали су следећи ученици: Васо Којић I/2,Андреј Перић I/3, Адријана Радмановић II/1, Катарина Андрејић II/2, Дуња Пањик II /3, Бранка Михаиловић III/2, Давид Брахус III/3,Душица Руњајић IV/2, Павле Шљукић IV/3 и Сара Братић IV/4.

Жири у саставу: Сузана Чакмак, професор српског језика, Наташа Цвијовић, психолог школе и Тања Готић, учитељица, имао је тежак задатак – изабрати најбољег међу најбољима. Нашу школу на општинском такмичењу рецитатора представљаће Павле Шљукић IV/3. Браво и пуно среће!

24.12.2016.

НАЈРАСПЕВАНИЈА ОДЕЉЕНСКА ЗАЈЕДНИЦА

У четвртак 15. 12. 2016. године у Дому ваздухопловства у Земуну, одржано је општинско такмичење „Најраспеванија одељенска заједница“, у организацији Дечијег савеза. Нашу школу су представљали ученици IV/2 и освојили треће место. Браво!

23.12.2016.

ОБАВЕШТЕЊЕ

У петак, 23. децембра 2016. године одржана је радионица Реални сусрети чији је циљ информисање осмака о различитим занимањима и самим тим помоћ при одабиру средње школе. Родитељи су осмацима представљали следећа занимања: медицински технићар, аутомеханичар, програмер и васпитач.

Слике можете погледати ОВДЕ

09.12.2016.

НАШИ КОШАРКАШИ СУ ОСВОЈИЛИ ПРВО МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ

Кошаркаши наше школе освојили су све, победили све утакмице на којима су учествовали и постали прваци државе на Републичком такмичењу које је одржано у среду и четвртак у Спортском кампу "Караташ" у близини Кладова.

Слике можете да погледате у галерији.

08.12.2016.

Наши рецитатори и новинари посетили су Радио С

У четвртак, 8. децембра 2016. године, наши вредни рецитатори и новинари посетили су Радио С и сазнали шта је све потребно да знају да би били новинари, водитељи или уредници, али су се лепо и забавили у обиласку зграде и разговорима са запосленима. Новинари су направили занимљиве интервјуе који ће се наћи у новом броју школског часописа "Горњоварошанци", а рецитатори су учествовали уживо у програму.

Фотографија можете погледати у галерији.

06.12.2016.

Новогодишње дружење у Чаробном граду (ТЦ Ушће)

Научили смо по нешто из Хемије, а и правили новогодишње украсе. Лепо смо се провели, што и слике кажу...

25.11.2016.

Награђени аутори песама

На конкурсу, у оквиру Дечијег савеза, наши млади песници су освојили два трећа места. То су Тара Грачан IV/2 за „Никакву песму“ и Урош Милинковић IV/3 за песму „Јесен је, јесен рана“.

Свечана додела награда била је 22.11.2016.у библиотеци „Свети Сава“.

23.11.2016.

Екскурзија осмака

Екскурзија ученика осмог разреда изведена је у периоду од 27. до 29. 10. 2016. године у организацији туристичке агенције „VIA TOURS PETROVIĆ“.

Прво смо посетили Горњи Милановац, а затим и манастире Благовештење и Мећавник у коме је била организована биоскопска представа и вожња пругом уског колосека Шарганска осмица.

Ученици су били смештени у хотелу „Бели бор“ на Тари.

Други дан ученици су посетили старо село у Сирогојну.

Слике погледајте ОВДЕ

22.11.2016.

Школско такмичење за Најраспеванију одељенску заједницу

Данас је одржано школско такмичење за Најраспеванију одељенску заједницу. Учествовала су одељења четвртог разреда. Сви ученици су се потрудили око својих наступа, али су за нијансу бољи од осталих били ученици одељења IV/2, који ће нашу школу представљати на општинском такмичењу. Желимо им пуно успеха!

22.11.2016.

Пројекат „Развој ресурсног центра за децу са проблемима у понашању и њихове породице“

Асоцијација за алтернативно породично старање о деци, заједно са својим партнерима Центрима за породични смештај и усвајање Крагујевац, Ниш и Ћуприја , организује предавање за наставнике са циљем бољег разумевања деце са тешкоћама у понашању, као и проналажењу начина на који могу да им помогну у оквиру образовног система.

Предавање се организује у нашој школи у четвртак 24.11.2016. године са почетком у 10:30.

18.11.2016.

Такмичења – резултати

Јован Милутиновић 7/2 освојио је прво место у теквондоу на турниру пријатељства у Нишу и друго место на турниру у Новом Саду.

Честитамо на оствареном успеху!

18.11.2016.

Такмичења – резултати

Лазар Шљукић 8/2 освојио је златну медаљу на Градском такмичењу у пливању (делфин 50m), а касније је на Државном такмичењу, које ће бити одржано у Крагујевцу, освојио друго место.

Поносни смо што је на најбољи начин представио себе и школу и надамо се да ће наставити да остварује највише резултате на великим такмичењима!

18.11.2016.

НАШИ КОШАРКАШИ СУ ПРВАЦИ У ГРАДУ

Кошаркаши наше школе победили су у финалу Градског такмичења Основну школу Браћа Јерковић и као првопласирани су се квалификовали на Међуокружно такмичење које ће бити одржано 23. 11. 2016. године у Спортском центру Шумице. Сатница утакмица још увек није позната, а време окупљања учесника је 9:45 часова. Поносни смо на њихов успех и надамо се да ће и даље наставити да бележе сјајне резултате!

Позивамо све да дођу и подрже наше успешне кошаркаше!

Фотографије са финалне утакмице Градског такмичења можете погледати у галерији.

18.11.2016.

Радионица Јапанска калиграфија

У уторак, 15.11.2016. године, ученици другог разреда наше школе учествовали су у радионици „Јапанска калиграфија“. Циљ ове радионице био је да им се представи јапанско сликовно писмо кроз игру и ликовни израз. У нашој школи угостили смо и две гошће из Јапана, Чиеко и Јунко, које су донеле са собом сав неопходни материјал. Ученици су се сјајно забављали док су кроз игру учили како се стварају сликовне речи (идеограми). Ова радионица део је програма сарадње између деце из Србије и Јапана коју изводи удружење Здраво да сте са пријатељима. Резултат ове радионице су сјајни радови наших другака. Погледајте у галерији фотографије и тако осетите део креативне и веселе атмосфере.

Слике погледајте ОВДЕ.

16.11.2016.

ЗБИРКЕ ПЕСАМА РАДИСЛАВА ЈОВИЋА

Дана 15.11.2016. нашу школу је посетио песник Радислав Јовић, који је ученицима од I до IV разреда представио своје збирке песама.

10.11.2016.

ФИНАЛЕ ГРАДСКОГ ТАКМИЧЕЊА У КОШАРЦИ

Кошаркаши наше школе победама на Градском такмичењу, које је крајем октобра одржано у Хали спортова, истовремено су се пласирали у финале Градског такмичења и на Републичко такмичење.

Финале Градског такмичења одржаће се 10. 11. 2016. године у 11:30 ч. у Спортском центру „Шумице“.

Позивамо све да дођу и својим навијањем подрже наше сјајне кошаркаше!

10.11.2016.

Јапанска калиграфија

Дана 15.11.2016. године, ученици другог разреда наше школе ће учествовати у радионици "Јапанска калиграфија" чији је циљ да им представи јапанско сликовно писмо кроз игру и ликовни израз. Две гошће из Јапана, Чиеко и Јунко ће донети са собом материјал за игру и осликавање јапанских слова, а слике ће настати кроз заједничку игру учесника.

Начин на који се пише у Јапану је сасвим различит од начина на који се пише код нас, сликовно писмо је старије од слова и ослања се на симболизоване облике који нама делују необично. Учићемо како се стварају сликовне речи (идеограми) са нашим гошћама из Јапана. То је део програма сарадње измедју деце из Србије и Јапана коју изводи удружење Здраво да сте са пријатељима. Добродошли.

09.11.2016.

Песнички сусрет - обавештење

Дана 15.11.2016. године – уторак, песник Радислав Јовић одржаће песнички сусрет у нашој школи.

Предлажем да се сусрет одржи у учионици бр. 13.

Учионица бр.14 је слободна у нижој смени.

Предлажем следећи распоред разреда:

1. час – други разред

2. час – трећи разред

3. час – први разред

4. час – четврти разред

Молба песника је да бар неко од наставника буде присутан током часа.

библиотекар

31.10.2016.

Дан школе

У понедељак, 31. 10. 2016. године прославили смо Дан школе у Дому ваздухопловства. Уживали смо у дивним песмама, увежбаним рецитацијама и плесу ученика наше школе. Фотографије са приредбе можете погледати у галерији.

31.10.2016.

ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ

ПОЗИВАЈУ СЕ СВИ РОДИТЕЉИ И УЧЕНИЦИ ДА ПРОСЛАВЕ СА НАМА ДАН ШКОЛЕ ВЕЧЕРАС У 18 ЧАСОВА У ДОМУ ВАЗДУХОПЛОВСТВА У ЗЕМУНУ.

26.10.2016.

Kонкурс „Нећу да бригам, хоћу да се играм“

25.10.2016.

Конкурс поводом Дана Уједињених нација

20.10.2016.

МОЈ ИЗУМ ЗА ЧИСТУ ДЕСЕТКУ

Десети ФЕСТИВАЛ НАУКЕ који ће се одржати на Београдском сајму од 15. до 18. децембра 2016. године, расписује наградни ликовни конкурс на тему: „МОЈ ИЗУМ ЗА ЧИСТУ ДЕСЕТКУ“!

На конкурсу могу учествовати деца од првог до осмог разреда основних школа. Ликовне технике по сопственом избору (пастели, дрвене бојице, фломастери, водене боје, темпера, уље, акрил итд), до величине блока број 2. Радове треба најкасније до 18. новембра 2016.

Више информација можете пронаћи ОВДЕ

19.10.2016.

Породични буквар

Дана 19.10.2016. године гост наше школе била је Милица Новковић, ауто𠘄Породичног буквара”. Она је родитељима ученика од I до IV разреда одржала предавање на тему: Васпитањем без казне и без награде до смањења насиља у породици, школи и друштву. Више информација о овој теми можете наћи на следећем линку: www.porodicnibukvar.com/

19.10.2016.

Извештај са Општинског такмичења - кошарка (дечаци)

У четвртак, 13. октобра 2016. године, кошаркаши наше школе освојили су прво место на Општинском такмичењу. Турнир је одржан у ОШ ,,Сутјеска“ и одиграно је укупно четири утакмице. Наши кошаркаши су победили у свакој утакмици и самим тим изборили учешће на Градском такмичењу које ће се одржати у Београду у Хали спортова. Поносимо се успехом који су остварили. Честитамо!

18.10.2016.

Читалачка значка 2017.год.

18.10.2016.

Дружење са предшколцима

Поводом Дечије недеље, посетили су нас предшколци из вртића АБЦ Јуниор, Земунски бисер, Пепељуга, Колибри, Пчелица Маја и Мали принц. Дружили смо се, такмичили, певали... Нама је било драго што смо их угостили, а надамо се да и они из наше школе носе лепе успомене!

Више фотографија можете пронаћи у Галерији

18.10.2016.

Конкурс за недовршену причу

Наша ученица Јована Сарић, освојила је прву награду на Конкурсу за недовршену причу, у организацији Пријатеља деце Земуна. Честитамо!

14.10.2016.

Предавање за родитеље ученика од I до IV разреда

У среду, 19.10.2016. године, предавање за родитеље ученика од I до IV разреда, одржаће Милица Новковић, аутор књиге "Породични буквар". О тачном термину одржавања предавања родитељи ће бити благовремено обавештени.

12.10.2016.

Песничка сусретања деце и младих

У оквиру Дечијег савеза у нашој школи се организује конкурс за младе песнике.

Молимо заинтересоване ученике који пишу песме, да се do 20.10 2016. пријаве и предају своје песме наставници српског језика Сањи Стојадиновић (V - VIII разреда) и учитељици Тањи Готић ( I- IV разреда).

Најбоље песме биће послате на опшинско такмичење.

07.10.2016.

Међународни фестивал науке

О фестивалу прочитајте ОВДЕ.

07.10.2016.

Наградни конкурс „Рекордни загрљај“

Дечији филмски фестивал – Kids Fest расписао је наградни конкурс за школе под називом „Рекордни загрљај“. Конкурс је отворен до 15. Октобра 2016. године.

Конкурс „Рекордни загрљај“

05.10.2016.

Школа глуме Мине Лазаревић

Индивидуалним радом у мањим групама, деци ће се кроз игру, песму и покрет бити приближени елементи глуме и сценског наступа. Има још пуно тога,зато, ако желите све да знате, зовите нас и придружите нам се! Школа глуме се одржава у просторијама наше школе.

Пријаве на телефон 064/6116-555

04.10.2016.

ОБАВЕШТЕЊЕ ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ

Поводом Дана школе 31.10.2016. године организују се два конкурса за ученике:

- Литерарни конкурс: тема је Љубав из ђачке клупе

- Ликовни конкурс: Слике из ђачког живота.

Радове треба предати до 20.10.2016. године. Литерарне радове предати наставници Жанки Станић, а ликовне радове наставници Ани Матић.

Радове ученика 1–4. разреда предати учитељици Светлани Миленковић

14.09.2016.

ЛИКОВНИ КОНКУРС

Дечји савез организује ликовни конкурс на тему „Нећу да бригам, хоћу да се играм“.

Позивамо све мале уметнике да се одазову и покажу свој таленат и машту.

14.09.2016.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

Поштовани родитељи,

Обавештавамо Вас да би исхрана у продуженом боравку требало да почне да се испоручује од понедељка 19. септембра 2016. године, о чему ће Вас учитељице благовремено обавестити. Исто тако, на време ћете бити обавештени и о цени оброка (доручка и ручка) када ћете моћи да се определите шта желите за своје дете и пријавите жељени оброк.

Управа школе

02.09.2016.

ПРВАЦИ, ДОБРО НАМ ДОШЛИ

Првог септембра у нашој школи је организован свечани пријем ђака првака. После поздравне речи дирекрора школе уследио је наступ жонглера који је забавио и опустио будуће школарце, али и њихове родитеље и сву присутну публику.

Закон забавних тачака учитељице првог разреда су прозвале своје будуће ђаке и у учионицама одржале краћи састанак и упознавање са децом и њиховим родитељима.

Драги наши ученици, желимо да вам време проведено у нашој школи буде испуњено лепим дружењима , радошћу и новим сазнањима!

„ОД КОЛЕВКЕ ПА ДО ГРОБА НАЈЛЕПШЕ ЈЕ ЂАЧКО ДОБА”

Слике са свечаног пријема првака можете погледати у галерији.

30.08.2016.

Свечани пријем првака

30.08.2016.

Обавештење за ученике и родитеље

Поштовани,

Обавештавамо вас да настава у школској 2016/2017. години почиње у четвртак 1.9.2016.

Ученици од II до IV разреда у школу долазе пре 8:00 часова.

Ученицима од V до VIII настава почиње у 13:30 часова.

20.06.2016.

Матура

Дана 02.06.2016. године наши драги осмаци спремили су се за прославу мале матуре. У салу ресторана Belwood стигла је весела дружина малих дама и џентлмена. Обојили су вече својим осмесима, а плес није ни у једном тренутку престао – нису дозволили чак ни наставницима да остану на столицама! Уз добро расположење, али и мало суза, испратили смо их и опростили се са њима.

Желимо им срећу у наставку школовања!

20.06.2016.

Конкурс за најбољи стрип на шпанском језику

У организацији Института Сервантес у Београду, у јуну 2016. године, одржан је конкурс за најбољи стрип на шпанском језику намењен ученицима шпанског језика у основним школама у Србији. Нашу школу су на конкурсу представљале Леа Балажевски 4/1, Теодора Скочић 4/3, Уна Теодора Зечевић 4/3 и Нина Ћосић 7/3.

Наша Теодора Скочић је, за своје виђење чувеног Сервантесовог лика Дон Кихота, освојила другу награду. Награда јој је уручена на свечаној приредби посвећеној култури и обичајима Шпаније, а уприличеној ради додела награда победницима конкурса.

Радови наших талентованих учесница су били изложени у галерији Института Сервантес у Кнез Михаиловој улици. Све учеснице освојиле су награду – школа стрипа, коју ће похађати током септембра месеца у организацији Института Сервантес.

20.06.2016.

Они су наш понос - Вуковци 2015/2016.

17.06.2016.

Oбавештење за ученике осмог разреда

ОБАВЕШТАВАМО РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ ОСМОГ РАЗРЕДА ОШ „ГОРЊА ВАРОШ“ У ЗЕМУНУ ДА ЋЕ У ПОНЕДЕЉАК, 27. 06. 2016. ГОДИНЕ, У 18,00 ЧАСОВА БИТИ СВЕЧАНА ДОДЕЛА ДИПЛОМА.

ОДЕЉЕНСКЕ СТАРЕШИНЕ
ОСМОГ РАЗРЕДА

15.06.2016.

Списак уџбеника

Избор уџбеника на нивоу основне школе „Горња Варош“ у Земуну који ће се користити од школске 2016/2017. до школске 2018/2019. године.

ПРВИ РАЗРЕД

ДРУГИ РАЗРЕД

ТРЕЋИ РАЗРЕД

ЧЕТВРТИ РАЗРЕД

ПЕТИ РАРЕД

ШЕСТИ РАЗРЕД

СЕДМИ РАЗРЕД

ОСМИ РАЗРЕД

6.06.2016.

Одржана манифестација „Растимо уз плес – деца на трговима 2016“

Од почетка другог полугодишта, наша школа је једна од три основне школе експериментално укључена у програм Дечије плесне асоцијације Београда. Програм „РАСТИМО УЗ ПЛЕС“ са циљем да укаже на утицај плеса у области раног развоја и учења најмлађих, подржава ПУ „ДР Сима Милошевић“ из Земуна и Градски секретаријат за образовање.

Ученици првог и другог разреда обучавали су се за извођење једноставних дечјих плесних кореографија. Научене кореографије промовисали су на школском Вашару одржаном 21.04.2016. године у школском дворишту.

У дворишту ОШ „Сава Јовановић Сирогојно“, 1. јуна 2016. године, са почетком у 18 часова, одржана је традиционална, шеста по реду, завршна манифестација пројекта „РАСТИМО УЗ ПЛЕС – ДЕЦА НА ТРГОВИМА“ чији је аутор Дечија плесна асоцијација из Београда. Школа домаћин учествовала је трећи пут у овој манифестацији, а први пут на овом догађају, осим ученика наше школе, наступала је у представи синхронизваног плеса и ОШ „Петар Кочић“ из Земуна, као и деца-корисници услуга Француског института у Београду. У исто време плесало је укупно 14500 деце из предшколских установа Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Републике Српске и Брчког дистрикта и 180 ученика основних школа из Београда, Ћуприје и Шида, заједно са 29000 родитеља.

Разиграним малишанима прикључили су се и родитељи плешући „Паткице“ и „Пингвин плес“.

Чак ни киша, која је у једном тренутку почела да пада, није нас спречила да у веома веселој атмосфери отплешемо све планиране кореографије и прикажемо шта смо научили.

Осмеси на дечјим лицима, задовољство и велика подршка родитеља и присутних гостију, тимски дух и шаренило балона красили су овај прелеп догађај.

Прилог о одржаној манифестацији емитован је на 2. каналу РТС-а, у емисији „Породични магазин“, 6. јуна 2016. године.

Манифестација је усмерена на промовисање љубави, пријатељства, заједништва, на брисање граница и толеранцију.

Заплешимо!

06.06.2016.

Мобилни едукативни саобраћајни полигон за децу

Дана 6.6.2016.године, ученици од I до IV разреда, учествовали су у пројекту „Мобилни едукативни саобраћајни полигон за децу”. Имали су прилику да обнове своје знање о безбедности у саобраћају, али и да се опробају на полигону у улози возача. Награђени су посебним информаторима у виду возачких дозвола. Овај пројекат спровело је удружење Саобраћајни активизам у сарадњи са Градском општином Земун.

. 06.06.2016.

Распоред часова припремне наставе за ученике осмог разреда

01.06.2016.

Обавештење

Препоручује се родитељима деце која су ишла на рекреативну наставу у Крупањ да их не шаљу у школу док нису сигурни да су у потпуности здрава.

27.05.2016.

Екскурзија петог разреда

Ученици петог разреда, заједно са разредним старешинама, 27. маја 2016. године ишли су на једнодневни излет преко туристичке агенције „Гранд“.

Са малим закашњењем, због полицијске провере аутобуса, кренули смо пут Орешца. Обишли смо Марићевића јаругу, где је 15. фебруара 1824. године подигнут Први српски устанак. Након обиласка музеја и споменика уз локалног водича, наставили смо даље, до Тополе. У Тополи смо обишли цркву Пресвете Богородице, цркву коју је Карађорђе почео да зида 1811. године. Као оснивач династије, он је подигао себи задужбину и у њој своју породичну гробницу. У јулу 1813. године, патосирањем пода каменом из Студенице, црква је завршена, а већ у јесен исте године Србија је окупирана и Турци су је запалили. Тада је изгорео и иконостас који је изградио зограф Јеремија Михајловић. Фреске у цркви дело су устаничког војводе Петра Николајевића Молера, које су, такође, тада нагрђене – свецима су боли очи, одсецали уши... Недалеко је и Опленац, где је краљ Петар Карађорђевић подигао цркву Светог Ђорђа, у којој су гробови умрлих чланова династије, а градња је трајала од 1910. до 1930. У близини је краљева и краљичина вила и задужбински двор – данас хотел. Након тога отишли смо у Аранђеловац, где смо ручали у ресторану „Александар“. Поподне су ученици провели у Буковичкој бањи играјући се у парку до вечери. У Земун смо стигли после 19 часова, испуњени дивним утисцима.

. 

. 26.05.2016.

Предшколска група вртића Колибри је посетила нашу школу

Предшколска група вртића "Колибри" је посетила нашу школу. По први пут су сели у ђачке клупе и осетили атмосферу на школском часу. Присуствовали су часу музичке културе, заједно певали и учествовали у музичким играма са ученицима III/3.

 

 

 

24.05.2016.

Екскурзија шестака и излет награђених ученика

У понедељак 16.05. 2016. наша школа је одлучила да награди све наставнике и ученике које су освојили неко место на неком од такмичења. Обишли смо музеј у Tекеришу, где су чули занимљиву причу о Момчилу Гаврићу, најмлађем српском војнику, а одушевила их је и прича о девојачком пешкиру. Након тога посетили смо манастир Троношу, а последња станица била је Вукова кућа у Тршићу, где су ученици могли да виде како је изгледао живот у то време и у каквим условима је наш Вук растао и сањао велике снове. Ученици су научилили нешто ново о нашој историји и о нашем језику, али, морамо додати, лепо су се и забавили.

Сања Стојадиновић

19.05.2016.

Журка седмака и осмака

У организацији Ђачког парламента, у петак 13. 5. 2016. године, у холу школе приређена је журка за наше осмаке и седмаке. У сјајној атмосфери, звуцима младалачког смеха и музике коју је пуштао одличан ди-џеј, ђаци су уживали и играли. Поред ученика у пријатном друштву уживали су и наставници. Школске журке једне су од битнијих и истовремено невероватних искустава сваког школарца, те ће такви сусрети и у будућности бити организовани.

19.05.2016.

Читалачка значка - Општинско такмичење

У среду 20.04.2016. године, у пријатној и свечаној атмосфери учионице бр.14, одржано је такмичење Читалачка значка. У присуству гошћи Миљке и Мире из Општинске библиотеке Свети Сава у Земуну, ученици од првог до четвртог разреда, показали су своју љубав према књизи и писању. Потпуно спремни, говорници и писари, поносно су представили своје дневнике. Гласно и јасно исказујући своја мишљења одушевили су све присутне.

Комисији је било тешко да се одлучи и похваљени су сви учесници.

Резултати:

1) Данило Михајловић I / 2 Почасни говорник

2) Милица Падежанин I / 2 Почасни говорник и Почасни писар

3) Анастасија Рађеновић II/ 1 Почасни говорник

4) Нина Петровић II/ 1 Почасни говорник

5) Ања Лукач II/ 1 Почасни говорник

6) Маја Чигоја II/ 2 Почасни говорник и Почасни писар

7) Бранка Михаиловић II/ 2 Почасни говорник и Почасни писар

8) Петра Ђурић II/ 2 Почасни говорник и Почасни писар

9) Маша Драгана Станисављевић III/2 Почасни говорник и Почасни писар

10) Тара Грачан III/2 Почасни писар

11) Тамара Сурла III/1 Почасни говорник

12) Миа Шугин III/2 Почасни говорник

13) Софија Николић III/2 Почасни говорник

14) Маја Баришић IV/2 Почасни писар

15) Немања Симикић IV/3 Почасни говорник и Почасни писар

Браво за све учеснике и госте, и хвала на дивно проведеном времену!

19.05.2016.

Екскурзија седмог разреда

Ученици седмог разреда наше школе, са својим разредним старешинама, били су 8. и 9. маја на дводневној екскурзији, у организацији ЛУИ-ТРАВЕЛ Д.О.О. Београд.

Облачног недељног јутра сместили смо се у аутобус дабл-декер и ауто-путем кренули на југ. У веселом расположењу прва станица нам је била Спомен-парк Шумарице у Крагујевцу где смо одслушали потресно предавање о страдању нашег становништва 19, 20. и 21. октобра 1941. године када је за одмазду сто за једнога у једном дану убијено 2796 људи, међу којима и 300 ученика. Дубоко потресени, панорамски смо разгледали спомен комплекс гробница. Пут нас је затим одвео у манастир Жичу код Краљева, задужбину Стефана Немањића и Светог Саве. Ту је започето упознавање са богатом прошлошћу нашег народа у време династије Немањића. Манастир је више пута уништаван, али и обновљен, и био је расадник културе од свога настанка. Уследила је вожња живописном долином Ибра – долином јоргована, ка манастиру Студеници, задужбини Стефана Немање. Под заштитом УНЕСКО-а, овде се у манастирској тишини налазе гробнице са моштима Стефана Немање, његове супруге Свете Анастасије, сина првог српског краља, Стефана Првовенчаног. Упечатљиво сећање буди и трпезарија са белим мермерним столовима коју је подигао Свети Сава. Крај првога дана био је у нашем коначишту, у хотелу Бреза у Врњачкој бањи, и у дискотеци где су се ученици лепо забављали, а и касније у дружењу до зоре.

Други дан смо започели разгледањем Бање и галерије у дворцу Белимарковића. Први дан био је посвећен преткосовској и немањићкој Србији, а други Србији кнеза Лазара. Око подне смо кренули ка живописном манастиру Љубостињи, задужбини кнегиње Милице. Околина и сам манастир никога нису оставили равнодушним. Ту почивају мошти кнегиње, монахиње Јефимије, и много жена које су после Косовског боја остале без својих најмилијих. Пут нас је затим одвео у Крушевац где смо посетили цркву Лазарицу, задужбину Светог цара Лазара, у којој су се последњи пут причестили српски јунаци пред одлазак у Косовски бој.

Следило је пријатно путовање по лепом сунчаном дану до манастира Раваница, код Јагодине, задужбине кнеза Лазара, чије се и мошти ту чувају. Успут је све време ђацима причано о местима које посећују са жељом да се у њима полако буди национална свест о великим људима, делима и страдањима нашега народа. Веома пажљиво су слушали и кратка предавања на самим локалитетима и веома обогатили своја знања са лица места. Водич, госпођа Снежана Лекић, испунила је све што један добар водич треба, а докторка Јелена Митровић на сву срећу није имала много посла.

Захваљујемо агенцији која нас је водила на потпуно испуњеном плану путовања и препоручујемо је за наредну сарадњу.

Припремила: Ружица Кљајевић

18.05.2016.

Ђачки парламент – Шта смо све урадили ове године

Годинама уназад у ОШ Горња Варош успешно ради Ђачки парламент. Једно од правила Ђачког парламента је да његов састав могу чинити само ученици седмог и осмог разреда који имају примерно владање и одличан успех.

Ове године чланови парламента одржали су велики број састанака на којима су се потрудили да изнесу своје идеје и предлоге о томе како побољшати статус ученика у школи. Активно су учествовали у раду школе, у сарадњи са наставницима. У реализацији ђачких идеја највише нам је помогла наставница Нела Стојковић истовремено нам пружајући велику подршку. У овој школској години организовали смо велики број радионица за ђаке наше школе, као што су: спортски дан, предавања ђака старијих разреда млађим на тему Вршњачко насиље. Учествовали смо и у организацији школског вашара на којем су скупљена значајна новчана средства. Поред свих радионица, организоване су и журке које су служиле за зближавање и развијање другарства међу ученицима.

Надам се да смо ове године својим радом оправдали поверење које нам је дато и оставили добар утисак и чврсту основу за још боље функционисање ове важне организације.

Председник Ђачког парламента: Милица Божић 8-2

13.05.2016.

Наши најуспешнији такмичари

Републичко такмичење у пливању 2016. године

У петак, 13. маја 2016. године, у Нишу, одржано је Републичко првенство у пливању за ученике основних и средњих школа у склопу X Олимпијских игара ученика Србије. Тамара Кукољ 8/3 и Лазар Шљукић 7/2, наши изврсни пливачи, освојили су бронзане медаље у трци на 50м делфин у конкуренцији ученика седмог и осмог разреда. Поносни смо на њихов успех и начин на који су представљали себе и школу.

04.04.2016.

Пут којим се ређе (безбедно) иде

У петак, 01.04.2016. године ученици трећег разреда присуствовали су предавању о безбедности у саобраћају ’’Пут којим се ређе (безбедно) иде’’. Ово предавање припремили су и реализовали ученици и наставници Саобраћајно-техничке школе Земун.

04.04.2016.

Излет ученика трећег и четвртог разреда

Слике са излета ученика трећег и четвртог разреда – Манастир Раковица, Конак кнеза Милоша, можете погледати овде овде

28.03.2016.

Реални сусрет

Дана 28. 3. 2016. године у 18 часова је у просторијама наше школе за ученике осмог разреда, будуће средњошколце које ускоро чека једна од битнијих животних одлука, одржано предавање о искуствима и реалној пракси на различитим пословима.

Тања Лебовић Зечевић, члан Савета родитеља и представник Тима за професионалну оријентацију, у сарадњи са психологом школе Наташом Цвијовић, организовала је овај пројекат под називом Реални сусрети. Планирано је још неколико сличних сусрета родитеља-говорника и ученика наше школе.

О својим занимањима и искуствима говорили су родитељи неких од ученика школе, који су, такође, чланови Савета родитеља. Ђорђе Шљукић, аутомеханичар по занимању, врло живописно је представио свој посао и ученицима приближио своје свакодневне обавезе. Есад Мехмедовић, компјутерски техничар, говорио је о различитиим аспектима свог позива и јасније ученицима представио предности и мане свог посла. Својим примерима из реалне праксе ученицима је разјаснио разлике у пословању између различитих степена школовања за компјутерске стручњаке. Тања Лебовић-Зечевић, професорка књижевности која се годинама бави новинарством и има искуства у издаваштву, говорила је ученицима о предностима свог звања и могућностима које пружа Филолошки факултет.

Ученици су постављали питања и активно учествовали у разговору, те је први сусрет родитеља-предавача и ученика успешно реализован и завршен.

Тим за професионалну оријентацију за ученике школе организовао је 12. 4. 3016. године и журку у кабинету за музичку културу. За незаборавни провод и сјајну атмосферу били су заслужни бубњар Александар Андрејевић, гитариста Ненад Бокун и кларинетиста Предраг Недељковић.

01.04.2016.

Радови наших ученика

Ниже можете погледати презентације наших ученика.

Јапан

Јапан2

Египат

Египат2

Канада

Сједињене Америчке Државе

11.03.2016.

Вештина решавања конфликата

У петак 11.03. 2016. године наша школа је угостила предаваче из „Средњошколског центра Сингидунум“ мср Валентину Бошковић, мср Ивану Томић и мср Мирослава Кнежевића. Наши осмаци имали су прилике да саслушају предавање „Вештина решавања конфликата“, где су могли чути шта је то конфликт, зашто настаје и на које начине се конфликти могу решити. Надамо се да ће им ово предавање помоћи да схвате да се сваки сукоб може мирно решити и да нема изговора за било какву врсту насиља.

10.03.2016.

Математичко такмичење "МИСЛИША"

Математичко такмичење "МИСЛИША" одржано је 10.марта 2016.године.

Учествовали смо у омиљеном математичком такмиченењу у организацији Математичког Друштва "АРХИМЕДЕС".

Једанаести пут, у ведром расположењу, 200 МИСЛИША од другог до осмог разреда, решавало је занимљиве задатке и у њима уживало.

09.03.2016.

ПРОГРАМ „РАСТИМО УЗ ПЛЕС“

Наша школа је укључена у програм Дечије плесне асоцијације Београда. Програм „РАСТИМО УЗ ПЛЕС“ подржава ПУ „ДР Сима Милошевић“ из Земуна и Градски секретаријат за образовање.

Ученици првог и другог разреда се обучавају за извођење једноставних дечјих плесних кореографија. Деца ће учествовати на завршној манифестацији „Растимо уз плес-деца на трговима“, када 1. јуна , сваке године у исто време, сва деца укључена у програм, широм региона, синхронизовано плешу кореографије које су током годином спремали.

Манифестација је усмерена на промовисање љубави, пријатељства, заједништва, на брисање граница и толеранцију.

07.03.2016.

КОНАЧНЕ РАНГ ЛИСТЕ СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ

На Oкружно такмичење из математике пласирали су се ученици који су на општинском такмичењу освојили

IV разред - 80 и више бодова

V разред - 60 и више бодова

VI разред - 60 и више бодова

VII разред - 55 и више бодова

VIII разред - 60 и више бодова

Границе за награде на општинском такмичењу из математике су:

I награда 90-100 (за све разреде)

II награда 80-89 (за све разреде)

III награда 70-79 (за ученике III и IV разреда)

III награда 60-79 (за ученике V, VI и VIII разреда)

III награда 55-79 (за ученике VII разреда)

КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА - 3.РАЗРЕД

КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА - 4.РАЗРЕД

КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА - 5.РАЗРЕД

КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА - 6.РАЗРЕД

КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА - 7.РАЗРЕД

КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА - 8.РАЗРЕД

Окружно такмичење из математике ће се одржати 19.03.2016. године у ОШ"Никола Тесла" у Винчи.

01.03.2016.

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

У суботу 27. фебруара је одржано општинско такмичење из математике.Наша школа је угостила ученике од петог до осмог разреда. Учествовало је око 300 ученика из 16 земунских школа.

Из наше школе на општинском такмичењу је учествовало 9 ученика трећег и четвртог разреда и 17 ученика од петог до осмог разреда.

29.01.2016.

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА

У понедељак 25. 01. 2016. године у 14 h одржано је школско такмичење рецитатора млађих разреда. У свечаној и дивној атмосфери , у учионици бр. 9, пред одељењем III / 2, ученици:

Дуња Пањик I/3, Кристина Медовић II/1, Бранка Михаиловић II/2, Маша Драгана Станисављевић III/2, Павле Шљукић III/3, Софија Бокун III/4, Милица Ивошевић IV/1, Оливера Секулић IV/2 и Теодора Скочић IV/3, показали су своје умеће у рецитовању.

Жири у саставу:

1.Сузана Чакмак, професор српског језика,

2.Игор Јовановић, професор информатике,

3.Драгана Радишић, професор српског језика,

имао је тежак задатак да изабере представника наше школе на општинском такмичењу. После дугог већања изабрана је ученица Милица Ивошевић IV/1 која је рецитовала песму Мирослава Антића: „После детињства“.

Захваљујемо свим учесницима на дивно проведеном времену. Уживали смо!

Милици желимо срећу и велики успех на општинском такмичењу!

28.01.2016.

ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ

Слике са прославе Светог Саве можете погледати ОВДЕ

21.01.2016.

ГОРЊАВАРОШ.СРБ

Oд сада сајту Основне школе "Горња Варош" можете приступити и преко ћириличног домена ГОРЊАВАРОШ.СРБ. Довољно је само да укуцате адресу ГОРЊАВАРОШ.СРБ у адресну линију вашег програма помоћу кога приступате интернету.

20.01.2016.

Јавне набавке

Oбавештење о закљученом уговору за јавну набавку добара - електрична енергија за јавну набавку добара - електрична енергија

Oбавештење о закљученом уговору

15.12.2015.

Хотел Трансилванија 2

Последње недеље новембра, ученици прва четири разреда наше школе ишли су у биоскоп ''Фонтана''. Гледали су филм ''Хотел Трансилванија 2''.

07.12.2015.

Јавне набавке

Позив за подношење понуда и Конкурсна документација за јавну набавку добара - електрична енергија.

Позив за подношење понуда

Конкурсна документација

01.12.2015.

Сада знам да рециклирам

У нашој школи реализован је пројекат “Сада знам да рециклирам” у организацији Удружења грађана „Ида“. Прва фаза пројекта је спроведена кроз креативне радионице за све ученике од првог до осмог разреда. Деца су осликавала кутије које ће им служити за прикупљање отпада унутар школе. Такође, особље школе едуковано је о пројекту, како би се сви укључили и потрудили да програм рециклаже заживи. Друга фаза пројекта подразумевала је едукацију деце о важности рециклирања и чувања природе. Школи су достављени контејнери жуте и плаве боје за селективно одвајање папира и пластике.

Више информација можете добити на следећем линку:

http://zemun.rs/realizovan-projekat-sada-znam-da-reci

23.11.2015.

Jош један успех наше другарице

Милица Ивошевић, ученица IV/1, снимила је свој први филм.

Филм "Долази Чарли" је снимљен после првог степена филмске школе.

Улоге родитеља глуме Наташа Балог и Радомир Николић, девојчицу глуми Милица, а дечака, односно брата, Немања Богданов. У филму се појављује И бели мачак који се зове Али.

Филм је режирала Александра Митровић, а сниматељка је била Аглаја Филиповић. Обе су тада биле ученице трећег разреда средње школе.

Супервизори и ментори су Светлана и Зоран Поповић.

Све основне информације о Филмској школи се налазе на сајту: http://www.kvadrat-film.com

Линк за преузимање филма "ДОЛАЗИ ЧАРЛИ": https://www.dropbox.com/s/rssaqe1p788l46o/DOLAZI%20CARLI.mp4?dl=0

БРАВО МИЛИЦЕ!

17.11.2015.

Обавештење о закљученом уговору за јавну набавку услуга

Обавештење о закљученом уговору за јавну набавку услуга - извођење екскурзије, наставе у природи и излета, за партије бр. 1, бр. 2, бр. 3, бр.4, бр. 5, бр. 6 и бр.7.

Обавештење о закљученом уговору за јавну набавку услуга - извођење екскурзије, наставе у природи и излета

29.10.2015.

Царев заточеник

Дана 29.10.2015. године ученици I, II, III, IV и V разреда гледали су представу "Царев заточник" позоришта "Бошко Буха". Ово је класична прича за децу, о заточницима, односно јунацима, који се у царево име боре против џина, а за узврат им је обећана рука принцезе. Смештена је у сасвим посебан миље, међу сеоске младиће и девојке који овој причи дају посебан шарм.

28.10.2015.

Излет ученика четвртог разреда

У понедељак, 26.10.2015., ученици четвртог разреда су били на једнодневном излету. Обишли су Сремске Карловце, Нови Сад, Петроварадин, Стражилово. У дружењу и кроз сазнали су нешто ново.

28.10.2015.

Приредба за предшколце Установе Земунски бисери

Данас су уценици 4.разреда дочекали предшколце приредбом.

Представили су се игром,плесом,свирањем и певањем.

Овога пута и предшколци су нама приредили изненађење.

Наиме,спремили су за нас песмицу.

Слике са те приредбе погледајте ОВДЕ.

22.10.2015.

Јавна набавка за екскурзије, излете и наставу у природи - закључење уговора

15.10.2015.

Приредба за предшколце из установе Пепељуга

У склопу маркетинга школе данас су одељења четвртих разреда одржала мању приредбу за предшколце из установе Пепељуга. На наредним сликама приказујемо само делове исте. Предшколци су обишли школу, послужили се али и одгледали експеримент из хемије ученика осмог разреда. Задовољни, обећали су да ће нам опет доћи.

05.10.2015.

AКЦИЈА „ЧЕПОМ ДО ОСМEХА“

На иницијативу ученика III/3 и учитељице Гордане Јефтић наша школа се придружила бројним институцијама и компанијама које подржавају акцију „ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА“. Сакупљена количина пластичних чепова се одвози у рециклажни центар, а прикупљена средствa се користе у хуманитарне сврхе. Помоћи ће се деци са инвалидитетом да лакше функционишу у свакодневном животу образовању.

Ова акција има троструку улогу, а то је да се отпад рециклира, да се мисли о својој средини и развија хуманост и солидарност код деце и одраслих.

ПРИДРУЖИМО СЕ АКЦИЈИ „ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА“!

02.10.2015.

Cмотра Златни витез

Ове године на смотри "Златни витез", Огњен Пијевац, наш друг из 5/1, бранио је боје наше школе. Гласно је у својим песмама рекао шта сви волимо мислимо

,Као што видите људи
лоше понекад добро пробуди',

,Каква је то стална бука
Шта друго него наука'

Огњен је и добар кошаркаш, друг, ђак. Браво ОГЊЕНЕ!

30.09.2015.

Ликовни конкурс

У организацији Дечијег савеза општине Земун одржан је ликовни конкурс на тему: ,,Подршка породици – најбоља подршка деци’’. Награђени су следећи ученици наше школе:

- Осијан Прибићевић III2 (II место),

- Маша Драгана Станисављевић III2 (V место).

18.09.2015.

Шетња до Гардоша

Дана 17.09.2015. године ученици одељења III4 ишли су у шетњу до Гардоша. Тамо су утврдили научено у оквиру наставне јединице: Мој крај – рељеф и воде, али и сазнали нешто ново о Земуну, Гардошу, Дунаву... Наравно, било је времена и за игру и дружење!

14.09.2015.

Пријем ђака првака

Првог септембра наша школа је примила нову генерацију ђака првака. Први дан школе је обележен свечаним пријемом и мађионичарком представом. Учитељи су одржали први састанак и договорили се са родитељима о начину рада у школи и облицима сарадње.

ДРАГИ ПРВАЦИ, желимо да вам школски дани протекну у лепом дружењу, радости и стицању нових знања и умења!

07.09.2015.

ЗМАЈЕВЕ ДЕЧЈЕ ИГРE 2015.

У ОКВИРУ ЗМАЈЕВИХ ДЕЧЈИХ ИГАРА 2015. ОБЈАВЉЕНИ СУ СЛЕДЕЋИ ЛИКОВНИ КОНКУРСИ:

"ИЛУСТРАЦИЈА ЛИТЕРАРНИХ ДЕЛА" на тему: Штогод више читаш, све си већи, јачи

"ПРОЛЕЋЕ НА ЧЕНЕЈСКИМ САЛАШИМА" на тему: КОЊИ ВРАНИ

Са закашњењем али задовољством објављујемо списак наших ученика чији су радови били изложени на поменутом конкурсу. Честитамо нашим ученицима и желимо им много успеха у даљем раду.

58.ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА ДЕЦЕ СРБИЈЕ "ИЛУСТРАЦИЈА ЛИТЕРАРНИХ ДЕЛА" на тему: Штогод више читаш, све си већи, јачи

29. ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА ДЕЦЕ ВОЈВОДИНЕ "ПРОЛЕЋЕ НА ЧЕНЕЈСКИМ САЛАШИМА" на тему:КОЊИ ВРАНИ

Слике ученика

04.09.2015.

ЈАВНА НАБАВКА

26.08.2015.

Почетак нове школске године

Полазак ученика у школу 01. септембра 2015. године је за ученике од 2-4. разреда у 8 часова, а за ученике од 5 – 8. разреда у 13,30 часова.

Свечани пријем првака је у уторак, 01. септембра 2015. године у 9 часова

04.09.2015.

ЈАВНА НАБАВКА

26.08.2015.

Почетак нове школске године

Полазак ученика у школу 01. септембра 2015. године је за ученике од 2-4. разреда у 8 часова, а за ученике од 5 – 8. разреда у 13,30 часова.

Свечани пријем првака је у уторак, 01. септембра 2015. године у 9 часова

24.08.2015.

ЈАВНА НАБАВКА

19.06.2015.

Још један успех наших ученика

Амбасада Републике Србије у Пекингу доставила је Министарству просвете позива Кинеске асоцијације за дечју уметност на 4. Међународном фестивалу дечје уметности.

Тема конкурса је била „Наука, мир и пријатељство".

Ученици 3/1 су се одазвали на поменути конкурс. Послато је 12 радова.

Сви ученици су похваљени од стране организатора.

Списак ученика погледајте ОВДЕ

4. Међународни фестивал дечје уметности

Info letter

15.06.2015.

Акција Цветна алеја Земуна

Општина Земун је и ове године организовала традиционалну акцију "Цветна алеја Земуна". У категорији "Најлепше школско двориште Земуна 2015. године" наша школа је освојила прву награду. Завршна свечаност одржана је у фоајеу општине Земун у присуству учесника и бројних гостију. Победници у свим категоријама биће предложени за градско такмичење под називом "За зеленији Београд 2015. године".

Више о томе можете прочитати на сајту општине Земун

01.06.2015.

„Радионица баснописаца“ - Задужбина „Доситеј Обрадовић“

Задужбина „ ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ‟ расписала је литерарни и ликовни конкурс „РАДИОНИЦА БАСНОПИСАЦА‟. У ченици 3/1 су се одазвали на исти.

Послато је пет радова. Један од похваљених радова је и рад ученика Секулић Михајла.

Поштовани,

Обавештавамо Вас да је Жири за избор најбољих радова по конкурсу „ Радионица баснописаца“, који је расписала Задужбина „Доситеј Обрадовић“, ПОХВАЛИО рад ученика ваше школе МИХАЈЛО СЕКУЛИЋ (одељење 3/1).

Свечано уручење награда одржаће се у уторак, 2. јуна у 12 часова у Београдском зоолошком врту. Адреса: Мали Калемегдан 8.

Позивамо ученика и учитеља да присуствују свечаном уручењу.

Управница Задужбине

Мирјана Драгаш

01.06.2015.

Поносни смо на наше другаре

На општинској смотри рецитатора у категорији млађих ученика, Милица Ивошевић, ученица 3/1 похвањена је од стране стручног жирија.

28.04.2015.

ЈАВНА НАБАВКА

28.04.2015.

ЈАВНА НАБАВКА

06.04.2015.

Трибина: Реални сусрети

За ученике осмог разреда је 02.04.2015. у оквиру Професионалне орјентације организована друга по реду трибина Реални сусрети. Гости-предавачи били су: мр Предраг Недељковић, кларинетиста у Београдској филхармонији, Нада Кокановић, графички дизајнер и Ненад Бокун, гитариста, аранжер и композитор. Организатори: испред Савета родитеља: Тања Лебовић-Зечевић у сарадњи са психологом школе Наташом Цвијовић.

31.03.2015.

Обележили смо Дан жена

Ученици II/3 изненадили су Поклон - приредбом своје маме, баке, тетке и ујне…

Уз песмице и рецитације о мамама и бакама, као и цветовима које су сами направили уценици II/3 улепшали су 8. март својим драгим женама.

23.03.2015.

„Дан отворених врата“

Драги родитељи, посетите нашу школу на „Дан отворених врата“, у четвртак 26.3.2015. године са почетком у 17 часова. Тога дана за Вашу децу организујемо радионице (дружења) са ученицима наше школе.

19.02.2015.

Планирани излазак из школе- Позоришна представа у позоришту Вук Караџић

Дан је као створен за излазак из школских клупа. И, ето нас на позоришној представи.

Следеће слике ће вам тек мало дочарати колико смо уживали. Изузетно нам је жао што сама представа није смела да се снима, а ни фотографише. Чак је и донатор наше школе успео да се фотографише са нама - Милорад Мандић Манда.

10.02.2015.

Представа Лепотица и звер

Данас смо посетили Дечји културни центар и гледали представу "Лепотица и звер".

Представа је више пута награђивана и већ дуже време је на репертоару. Нама се допала јер је духовита, шармантна и примерена нашем узрасту. Поред изузетних костима било је брилијантно изведених глумачких остварења.

Ученици од 1. до 4. разреда.

30.01.2015.

Светосавска прослава

Погледаjте све слике у галерији.

29.12.2014.

Представа Новогодишња заврзлама

Ученици нижих разреда прославили су Нову годину у Дечијем културном центру уз представу Новогодишња заврзлама, мађионичарске трикове, музику и плес.

25.12.2014.

ПРЕДСТАВА БОНТОНКО

24. децембра 2014. у нашој школи одржана је едукативна представа за ученике трећег разреда ͈БОНТОНКО". Ученици су имали прилику да се упознају са јунацима представе Јавног предузећа Градско стамбено.

Представа се бави кодексом понашања у стамбеним зградама, тимским духом и добрим комшијским односима.

Ученици су уживали у дружењу са глумцима и сложили се са поруком представе:

„Око зграде нећу смеће, хоћу да ми цвета цвеће...

Моја зграда то је мој дом и желим да га уредим по свом.“

25.12.2014.

Посета Чаробном граду ТЦ УШћЕ

18.12.2014. одељење III-3 је гледало, мјузикл посвећен предстојећим новогодишњим празницима.Као што се може видети на сликама, уживали смо.

23.12.2014.

УШЋЕ ЧАРОБНИ ГРАД

Чаробни град ТЦ Ушће посетили су 16.12.2014. године ученици одељења II-4 и III-2. Учествовали су у креативној радионици Магично путовање кроз свет Деда Мраза. Имали су прилику да чују причу о Ирвасу Рудолфу црвеног носа, али и да се упознају са занимљивим техникама прављења новогодишњих украса.

19.12.2014.

Општинско такмичењe Распевана одељења

У понедељак, 15.12.2014. ђаци наше школе су учествовали на Општинском такмичењу "Распевана одељења" и освојили друго место.

12.12.2014.

КЊИГА МУШКИ ДНЕВНИК

19.11.2014.

ПОНОВО НАЈУСПЕШНИЈЕ!

По објављеном конкурсу на адресу Ваздухопловног савеза Србије стигло је укупно 1023 рада из 59 основних школа, ликовних радионица и предшколских установа. Пропозиције такмичења испунило је 850 радова. Наше две ученице су освојиле следеће награде:

1.ГРУПА (7 – 10 година, 2004. – 2007.)

3. награда- Леа Балажевски, ОШ „Горња Варош“, Земун

СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА ЖИРИЈА:

1.Сања Спасојевић, ОШ „Горња Варош“ Земун

ЛЕА БАЛАЖЕВСКИ

САЊА СПАСОЈЕВИЋ

Браво за наше другарице!!!!!!!!!!!!!!!

17.11.2014.

Позоришна представа ''Тајне Дунава''

У четвртак, 13.11.2014. године, ученици од I до IV разреда посетили су Установу културе Вук Караџић где су гледали позоришну представу ''Тајне Дунава''.

Радња ове интерактивне представе одвија се у оази природе, на Великом ратном острву. Двоје деце, Ема и Лазар, играјући се на острву проналазе књигу стару више од сто година, која их води у незаборавну авантуру. ..

Захваљујући овој представи, деца су на занимљив начин имала прилику да се упознају са животињама које су некада биле становници овог острва, као и са онима које га тренутно настањују.

13.11.2014.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНОМ УГОВОРУ

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНОМ УГОВОРУ партија 78

ОБАВЕШТЕЊЕ

06.11.2014.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНОМ УГОВОРУ

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНОМ УГОВОРУ - услуга ОРГАНИЗОВАЊА НАСТАВЕ У ПРИРОДИ И ЕКСКУРЗИЈА

ОБАВЕШТЕЊЕ

16.10.2014.

ОБАВЕШТЕЊЕ

Појашњење конкурсне документације у складу са чл.63 Закона о јавним набавкама

ОБАВЕШТЕЊЕ

07.10.2014.

ОБАВЕШТЕЊЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНОМ УГОВОРУ - услуга достављања припремљених оброка у школе

ОБАВЕШТЕЊЕ

07.10.2014.

РАГБИ ЛИГА

Сви заинтересовани ученици VII и VIII разреда се могу пријавити за рагби лигу. Пријаве се врше код професора Горана Рамовића.

За више информација можете посетити сајт http://www.trimtab-rugby.com/ .

07.10.2014.

ВАШАР

Дана 17.10.2014. године у ОШ "Горња Варош" са почетком у 15 часова организоваће се 3. Школски Вашар, а поводом прославе Дана школе и обележавања јубилеја 215 година постојања школе.

24.09.2014.

КОНКУРС ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ

Ове 2014. године наша школа слави 215 година постојања.

Подсећам Вас да је школа основана благословом митрополита Стефана Стратимировића 31.10.1799. године.

Поводом Дана школе 31. октобра Школа организује интерни конкурс из ликовног, литерарног и техничког стваралаштва.

Теме за ликовни и литерарни конкурс су:

1. Поглед са Гардоша

2. Мој Земун

3. Школа и моја околина

Теме за техничко су израда макете:

1. Наша школа

2. Значајни објекти око школе

3. Улица наше школе

Радове треба предати предметним наставницима до петка 24.октобра 2014. Најбољи ће бити награђени на прослави Дана школе, а сви квалитетни радови представљени на посебној изложби која ће бити уприличена тим поводом.

Директор школе

Илија Мировић

23.09.2014.

ЈАВНА НАБАВКА

17.09.2014.

ЈАВНА НАБАВКА

11.09.2014.

ЈАВНА НАБАВКА

03.09.2014.

ЈАВНА НАБАВКА

20.06.2014.

КАЛЕНДАР АКТИВНОСТИ

Календар активности за спровођење завршног испита за школску 2013/2014 годину и уписа ученика у средњу школу 2014/2015 можете погледати овде

20.06.2014.

OБАВЕШТЕЊЕ

Пријем и решавање жалби ученика на резултате завршног испита у основним школама биће у суботу 21.06.2014. у периоду од 8 до 14 часова.

19.06.2014.

НЕЗВАНИЧНИ РЕЗУЛТАТИ ИСПИТА

Резултате испита можете преузити овде

05.05.2014.

ЗАШТО СЛАВИМО ПРВИ МАJ?

Више о овоме можете погледати овде

23.03.2014.

НАША ШКОЛА НА Б92

Школа не мора да буде досадна! Идеја је кренула од учитељице Мирјане Милић, а уз подршку колега последњих неколико месеци у нашој школи осликаван је централни хол и неколико учионица. За акцију су заслужни и родитељи који су помогли реализацију пројекта.

Више о овоме можете погледати у прилогу телевизије Б92 кликом овде

28.03.2014.

ВАШАР

Позивамо родитеље и ученике да 28.03.2014. присуствују вашару који организује наша школа. Уз вашар организујемо у манифестацију "Ја имам таленат"!

Активности ће трајати од 14 до 19 часова.

24.01.2014.

ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА

Позивамо родитеље и ученике да 27.01.2014. присуствују приредби и свечаном сечењу славског колача поводом прославе школске славе Св. Саве.

Сечење славског колача је у 15:30, а приредба у 16:30.

31.12.2013.

СРЕЋНИ ПРАЗНИЦИ

Основна школа "Горња Варош" Вам жели успешну и срећну Нову 2014. годину!

25.12.2013.

МОЈ ЛИФТ ИЗ МАШТЕ

Ученица одељења II1 ОШ "Горња Варош", Леа Балажевски, освојила је прву награду на ликовном конкурску "Мој лифт из маште".

Резултате можете погледати на сајту www.stambeno.com.

19.12.2013.

ПРЕДСТАВА СНЈЕЖАН И 7 ПАТУЉИЦА

У галерији слика постављен је албум са фотографијама са представе "Снјежан и 7 патуљица".

27.10.2013.

ПРОГРАМ ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ

Програм поводом одржавања Дана школе 2013. године, можете погледати ниже:

Среда 30.10.2013.

Биће организоване две мађионичарске представе у спортској Сали, У 11 часова за ниже разреде и у 12:30 часова за старије разреде.
Представа траје 45 минута, Мађионичар је Боле Бркљач.

Четвртак 31.10.2013.

- Од 14 до 18 часова: Школски ВАШАР на коме ће ученици продавати своје производе.
Приход од продаје намењен је набавци спортско рекреативних реквизита за школско двориште.

- Од 17 до 19:30 часова: Школска приредба у Спортској сали.

- 0д 19:30 чадова: дружење са гостима у просторијама школе.

Петак 01.11.2013.

На предлог Ђачког парламента, поводом Дана школе у вечерњим часовима биће организована журка за ученике 7. и 8. разреда.

27.10.2013.

ИЗЛЕТ ДРУГИХ РАЗРЕДА - ЗАСАВИЦА

Ученици другог разреда, дана 23. октобра 2013. године, посетили су Засавице.

Слике са овог догађаја можете погледати у албуму .

28.08.2013.

OБАВЕШТЕЊЕ О ПОЧЕТКУ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Настава у школској 2013/2014. почиње у понедељак 2. септембра 2013. године по следећем распореду:

- Ученици од II до IV разреда крећу у школу пре подне, у 8h
- Ученици од V до VIII разреда крећу у школу после подне, у 13:30h

Свечани пријем првака ће се одржати у понедељак у 11:30h.

Напомена:
Сваки разред ће од старијег разреда преузети књиге, по договору са разредним старешином.

Срећан почетак и пуно успеха у новој школској години!

07.07.2013.

ЕКСКУРЗИЈА VII РАЗРЕДА

У галерију слика постављен је албум са сликама са екскурзије VII разреда.

Погледајте албум овде.

29.06.2013.

НЕМАЧКА СЕКЦИЈА У 2012/2013. ГОДИНИ

Драги пријатељи, током шк.године 2012/2013 била је активна немачка рецитаторска секција за V и помало VII разред, током чијих смо сусрета певали, рецитовали на немачком и српском језику. Било је ведро, насмејано, ново, разноврсно, дружили смо се и хвала овом приликом свим ученицима, који су се храбро упустили у овај мали пројекат, са циљем да се ученицима што више приближи немачки језик. Ако смо негде грешили, не замерите, али увек смо се трудили да будемо све бољи и бољи;) Велику захвалност дугујемо и свим колегама у колективу, посебно наставницама музичког и српског, Светлани, Бранислави и Жанки, које су нам омогућиле да будемо део њихових музичко-српских сценских пројеката. Наставница Тијана, наставник немачког језика током шк.године 2011/2012 и 2012/2013. У наставку, а како бисмо дочарали делић атмосфере, прилажемо неколико сличица и видео записа са приредби, као и утиске неколико ученика о нашем дружењу!

„Претходне четири године учили смо енглески као страни језик,а ове године смо добили и немачки. Била сам срећна, јер сам хтeлa да, кад порастем, живим у Бечу, у Аустрији, где је тај језик у употреби, али сам била и забринута јер је то нов језик и питала сам се како ће ми ићи. Испоставило се да немачки није толико ,,страшан” како сам га у почетку доживљавала. Након неког времена смо почели да певамо и рецитујемо на немачком. Три девојчице из мог одељења и ја смо певале, док су још неки ученици из петих разреда рецитовали. Песме и рецитације којим нас је наставница Тијана научила увек су биле једне од многих тачака на школским приредбама. Једна од приредби била је и поводом прославе Нове године и Божића на којој смо певали песму божићном дрвету (,,O Tannenbaum“) и песму о ноћи када је Исус рођен под називом ,,Тиха ноћ, блага ноћ”( ,,Stille Nacht,heilige Nacht). Ту су биле и неке рецитације и преводи које су говорили наши другари са немачке секције. Приредба се допала свим посетиоцима. Након распуста су почеле припреме за приредбу поводом прославе Ускрса и доласка пролећа. Ту смо певали Моцартово дело под називом ,,Драги мају дођи“ (,,Komm,lieber Mai und mache”). Затим су поново биле рецитације које су наши другари сјајно одрецитовали. Приредба је била сјајна, посебно захваљујући наставницама немачког, cpпског и музичког које су организовале пробе. Атмосфера на њима је била одлична зато што је увек имало места за шалу и смех. Никада нисмо били преоптерећени тиме шта ће бити ако неку реч погрешимо зато што смо текст увежбавали уз помоћ наставнице Тијане Биорац. Свака приредба је била сјајна,као и осећај док је организујемо и реализујемо. Надам се да ћемо на бар још неким приредбама учествовати и да ће се повећавати број оних који су заинтересовани за немачки или музичко, а можда и за неке друге предмете.“
Јована Јањић

„Секција немачког језика је било велико искуство за мене. Уживала сам и начцила много тога. Жеља ми је да и у наредним разредима наставим са овом секцијом, зато што обожавам немачки језик.”
Исидора Ивановић V-2

„Ове године су петаци наше школе учествовали са рецитаторском секцијом из немачког језика. На приредбама су рецитовали песме на немачком, а потом превод на нашем, матерњем језику. Песме су биле занимљиве, али је требало и пуно труда да се научи текст, а потом и изговор да тај текст звучи боље. Рецитовали смо за Дан школе-Св.Луку, Нову годину, 8. март и Ускрс. За Нову годину смо носили нешто уочи Божића, боје црвене и зелене. За Ускрс нешто шарено и на главама су нам били прелепи венчићи са пуно шареног цвећа. Током ове школске године смо се лепо забавили учећи немачки на лак начин."
Михаило и Милица Божић, V-2

Погледајте снимке:

8. март проба "Komm lieber Mai und mache"
8. март проба - немачки рецитал у холу са венчићима
8. март - немачки рецитал
Нова година генерална проба - немачки рецитал
Ускрс - атмосфера пред приредбу
Ускрс - генерална проба, Милица - најава

11.06.2013.

ГОРЊОВАРОШАНЦИ - БРОЈ 6

Изашао је нови број часописа "Горњоварошанци", који можете преузети овде.

29.05.2013.

РЕКРЕАТИВНА НАСТАВА - ГОЧ

Албум са сликама са рекреативне настве на Гочу, одржане у мају 2013. године, доступан је овде.

26.04.2013.

ПОЧЕТАК НАСТАВЕ ПОСЛЕ РАСПУСТА

Настава ће почети 7. маја 2013. године, после пролећног распуста, по следећем распореду:

- ученици млађих разреда крећу у школу после подне
- ученици старијих разреда крећу у школу пре подне

21.03.2013.

ТРИБИНА ЗАЈЕДНО ПРОТИВ ДРОГЕ

Трибина "Заједно против дроге" за ученике петог и шестог разреда и њихове родитеље, биће одржана 25. марта 2013. године, са почетком у 13:30h у учионици бр. 13.

13.03.2013.

ДОБРО ДОШЛИ БУДУЋИ ПРВАЦИ 2013

Албум са сликама са приредбе одржане за будуће прваке доступан је овде.

13.03.2013.

УНАПРЕЂЕЊА НА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈИ ШКОЛЕ

Будите први да сазнате шта је све ново на интернет презентацији школе!

1) Савременији дизајн

Сајт школе је сада шири и у већој мери попуњава екран. Врх сајта је одвојен што ствара место за нове опције које су подробније описане ниже. Нови паметнији дизајн омогућава да брже дођете до онога што тражите.

2) Опција „Добавите сајт у листу омиљених“

Добављање у листу омиљених је сада само један клик далеко. Свако има могућност да притисне ову нову везу и забележи ову адресу у свом интернет претраживачу.

3) Опција „Учествујте у развоју сајта школе“

Достављање материјала је описано у корак-по-корак упутству. Наравно, као и до сада, садржај ће бити објављиван само уз одобрење администрације школе.

4) Интеграција са друштвеним мрежама

У корак са временом, свака страна интернет презентације сада може бити подељена на фејсбук, вконтакте или твитер налогу. Поделите са Вашим пријатељима оно што Вам је интересантно.

5) Последње новости упечатљивије него икада пре

Последње новости видљиве на скоро свим странама интернет презентације, сада су упечтаљивије него икада пре захваљујући томе што је ту и пропратна слика.

6) Интерактивна мапа

На страни „Контакт“ стару статичну мапу заменила је нова интерактивна мапа. Сада ће сви лакше видети пут до школе.

7) Преглед новости категорисан по школским годинама

На страни „Новости“ сада је могуће прегледати новости које су разврстане по школским годинама. Такође новости су сада приказане као листа по датумима.

8) Паметније организована галерија слика

Претраживање албума у галерији слика је сада лакше зато што су догађаји организовани у категоријама (свака школска година нова категорија).

9) Унапређени албуми

Нови унапређени албуми одмах приказују све фотографије по отварању албума. Свака фотографија може бити увећана кликом на исту. Збогом листању фотографија по систему једна-по-једна.

10) Брз као метак

Захваљујући преласком на нову платформу време учитавања сајта је краће.

23.02.2013.

РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА

Резултате школског такмичења из српског језика можете погледати овде.

14.02.2013.

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ

Школско такмичење из српског језика биће одржано у понедељак у 12h.

25.01.2013.

ПРОСЛАВА САВИНДАНА

Прослава Савиндана у нашој школи биће одржана у недељу по следећем распореду:

11:30 - Сечење колача

12:00 - Приредба

15.01.2013.

ПОЧЕТАК НАСТАВЕ

Настава у другом полугодишту креће да се одржава 16. јануара 2013. године.

Ученици 5,6,7 и 8 разреда крећу у школу преподне.

Ученици 1,2,3 и 4 разреда крећу у школу поподне.

31.12.2012.

СРЕЋНИ ПРАЗНИЦИ

Основна школа "Горња Варош" Вам жели успешну и срећну Нову 2013. годину!

30.12.2012.

ЧАСОПИС ГОРЊОВАРОШАНЦИ

У најновијем броју часописа Горњоварошанци читајте о незаборавној екскурзији осмака, сазнајте колико дуго могу да трају дружења неких бивших матураната наше школе, прочитајте награђене литерарне радове наших ђака и откријте који је предмет био омиљен вашем наставнику историје! Уживајте!

Погледајте часопис:

Часопис Број 5

13.12.2012.

ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА

У петак, 14. децембра 2012. године, са почетком у 20:30 одржаће се хуманитарна представа под називом „Stand Up“ у сали школе. Цена улазнице износи 500 динара, а приход је намењен за помоћ нашој ученици другог разреда.

06.11.2012.

СЛИКЕ СА ИЗЛЕТА

Погледајте слике са Излета ученика одељења III/1 и IV разреда из Сремских Карловаца и Петроварадина.

Излет ученика II и III раз. - Бара Засавица и Сремска Митровица

06.11.2012.

НАГРАДЕ УЧЕНИЦИМА

У oквиру трaдициoнaлнoг Дaнa дeчијe књижeвнoсти Бeoгрaдскoг сajмa књигa издaвaчкa кућa JРJ дoдeлилa je нaгрaдe учeсницимa литeрaрнoг кoнкурсa кojи je прeдвиђao дeчији oсврт нa тзв. пoпулaрни жaнр, љубицa и кримицa. Уцeницa Oснoвнe шкoлe Гoрњa Вaрoш, Дaнијeлa Joксимoвић, нaписaлa je крaтки рoмaн, Tajнa пaунoвoг пeрa, чиjи пoчeтaк oбjaвљуjeмo у прилoгу. Кaкo je oнa jeдини учeсник кoнкурсa кojи je нaписao рoмaн (oстaли су писaли припoвeткe и пeсмe) зaсeбнo je и нaгрaђeнa.

Диплoму и пoклoн књигу joj je нa Сajму, нa штaнду JРJ-a прeдao дирeктoр oвe издaвaчкe кућe, г. Mишo Нинкoвић. Дaнијeлу су, пoрeд мaмe, прaтилe и њeнa нaстaвницa српскoг, Жaнкa Стaнић, рaзрeднa Ружицa Кљajeвић и библиoтeкaркa Брaнислaвa Сoвиљ. Свe oнe вeруjу дa су присуствoвaлe пoчeтку jeднe лeпe литeрaрнe кaриjeрe!

Део романа „Тајна пауновог пера“ ►

03.11.2012.

ДАН ШКОЛЕ

Слике са Дана школе одржаног 31.12.2012. г. доступне су у анимираном филму кликом овде, и као албум у галерији слика.

Дaвнe 1799. гoдинe, 31. oктoбрa, митрoпoлит Стeвaн Стрaтимирoвић je дoзвoлиo дa нaшa шкoлa пoчнe сa рaдoм. Oд тaдa, 31. oктoбaр, Дaн Свeтoг Лукe, прoслaвљaмo кao Дaн шкoлe. Oвe гoдинe смo зa тeму прирeдбe изaбрaли Дунaв.

20.10.2012.

НОВИ АЛБУМИ

25.09.2012.

ДОКУМЕНТИ

03.07.2012.

ОПИСМЕНИ СЕ

Још један рад је успео да освоји симпатије уредништва сајта ОПИСМЕНИ СЕ. Ана Исаковић, матуранткиња наше школе, писала је о још једној важној песми нашег романтизма. Погледајте како су то оценили читаоци овог високо котираног сајта у свету језичке културе и писмености.

Погледајте рад Ане Исаковић на сајту opsimenise.com ►

03.07.2012.

НОВИ АЛБУМИ

У галерији слика доступна су два нова албума:

Вуковци шк. 2011/2012. ►

Тарa ►

03.07.2012.

ЧАСОПИС ГОРЊОВАРОШАНЦИ

На сајту су доступна још два број школског часописа:

Преузмите Број 4 ►

Преузмите Број 3 ►

08.06.2012.

МУЗИКА ОКО НАС

Преузмите презентацију „Музика је око нас“ коју је доставила Ана Урбан, наставница музичког.

Погледајте презентацију ►

08.06.2012.

ПУБЛИКАЦИЈА РАДА

На реномираном сајту opismenise.com публикован је рад Тамаре Матић, матуранткиње Основне школе „Горња Варош“.

Погледајте рад Тамаре Матић на сајту opsimenise.com ►

07.06.2012.

ФОТОГРАФИЈЕ СА ПРИРЕДБЕ

Фотографије са одељенске приредбе 1/2 доступне су у следећем албуму:

Погледајте албум са сликама ►.

05.05.2012.

ФОТОГРАФИЈЕ СА ИЗЛЕТА

Доступне су фотографије са излета ученика првог, другог и четвртог разреда са салаша „Стремен“ и посете манастиру Фенек, 27. априла 2012. године.

Погледајте албум са сликама ►.

05.05.2012.

ДОДЕЛА НАГРАДА

Дана 05.04.2012. у згради Општине Земун, одржана је додела награда најуспешнијим учесницима конкурса за најлепше осликано ускршње јаје (у организацији пријатеља деце Земун). Награде су добиле три ученице наше школе: Јелена Секулић, Сара Ћећез и Софија Јаковљевић.

Погледајте албум са сликама ►.

15.04.2012.

ПОЧЕТАК НАСТАВЕ

Желимо вам Срећан Ускрс и обавештавамо вас да настава почиње да се одржава у уторак, 17. априла 2012. године. Ученици од првог до четвртог разреда крећу у школу пре подне, а ученици од петог до осмог разреда крећу у школу у после подне.

09.04.2012.

ЈА ИМАМ ТАЛЕНАТ

Финално школско такмичење „Ја имам таленат“ за ученика од 1. до 4. разреда одржало се у среду, 4. априла 2012. год. Такмичиле су се најбоље групе и појединци из сваког одељења. Жири у саставу, Наташа Цвијовић - психолог, Ана Урбан - наставница музичког и Бранислава Совиљ - библиотекарка, констатовао је да су сви наступи били изнад очекивања и веома успешни. Жири је одлучио да осим победника – 2/3: Огњен, Исидора и Милица - „Пинк Пантер“ - музичка и плесна тачка, похвали још два наступа: 3/2: Шљукић Лазар – монолог мајора Гавриловића и 4/3: Андријана Стојановић – клизање уз пратњу песме коју изводи Јована Јањић.

Списак свих учесника и назив наступа :

1/1 – МИЊА,ДУЊА,СТРАХИЊА – „НЕЋЕ УВЕК ДА БУДЕ ПРВИ“ – глума
1/2 – БАКОВИЋ СТЕФАН „ЗЕЦ СА ГОВОРНОМ МАНОМ“ – рецитација
1/3 – МИХАЈЛО СТЕВАНОВИЋ – КАРАТЕ (техника)
2/1 – МАША ЦЕНТЕР- певање
2/2 – РАДИВОЈЕВИЋ АЛЕКСАНДРА, ЉУБИЧИЋ ТЕОДОРА, ЈЕЦИЋ ХАНА – „ЉУБАВНА ДУГА“ - песма
2/3 - ОГЊЕН, ИСИДОРА И МИЛИЦА – „ПИНК ПАНТЕР“ – музичка и плесна тачка - ПОБЕДА
3/1 - ЦВЕТКОВИЋ КАТАРИНА - (рецитује своју песму) „МАЈКА“ – рецитација
3/2 - ШЉУКИЋ ЛАЗАР – монолог мајора Гавриловића - ПОХВАЛА
3/3 - ДУЊА ПЕЈОВИЋ, МИЛЕНА НЕШКОВИЋ И МИНА СТОЈАНОВИЋ- „БИТИ ПРВИ“ – певају песму
4/1 - МИЛА ЈЕЗДОВИЋ – плес
4/2 - ОМЕРОВИЋ НИНА - клавирска композиција
4/3 - АНДРИЈАНА СТОЈАНОВИЋ - клизање уз пратњу песме коју изводи ЈОВАНА ЈАЊИЋ - ПОХВАЛA

Погледајте албум са сликама ►.

02.04.2012.

УПИС ПРВАКА

У понедељак, 2. априла 2012. год, почео је упис и тестирање будућих првака. У Основној школи „Горња Варош“ ове године упис у први разред можете извршити путем апликације за Електронски упис првака! Започните процедуру уписа брзо и лако још данас!

upis.gornjavaros.edu.rs ►

29.03.2012.

КОНКУРС ЦРВЕНОГ КРСТА

Поводом конкурса који је објавио Црвени крст ученици основних школа су имали за задатак да пишу на тему „Крв живот значи“. Наставница српског језика Марија Милинковић предлаже свима да прочитају како то ученици наше школе учествују у једној овако великој и значајној акцији, како о томе размишљају и како се боре за хуманост. Наравно ово је само почетак...

САСТАВИ УЧЕНИКА ОСМОГ РАЗРЕДА ►

28.03.2012.

ПОСЕТА МУЗЕЈУ

Учени првог, другог и трећег разреда су 22. марта 2012. године посетили Етнографски музеј, а потом прошетали Скадарлијом. Тамо су посетили кућу песника и сликара Ђуре Јакшића, где су и погледали представу „Весело позорје“ која има едукативни, образовни и уметнички садржај. Погледајте и ви део наше посете у албуму кликом овде ►.

20.03.2012.

РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА

Резултати са општинских такмичења у школској 2011/2012. г. су доступни кликом овде ►.

16.03.2012.

СРПСКИ ЈЕЗИК

Наставница српског језика обавештава ученике да прочитају приповетку са следећег линка: www.montenegrina.net/pages/pages1/knjizevnost/kanjos_mace... ►.

16.03.2012.

РАДНА СУБОТА

Обавештавамо Вас да је субота, 17. март, радни дан. Настава ће се одвијати по распореду од понедељка.

28.02.2012.

УСПЕХ УЧЕНИЦА

Ученице седмог разреда, Нинчетовић Марија и Марковић Тамара, и ученица осмог разреда, Матић Тамара, пласирале су на градско такмичење из географије које ће се одржати 11.03.2012. године у Основној школи „Десанка Максимовић“ - Коњарник.

26.02.2012.

РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА

Резултати такмичења из српског језика су доступни кликом овде ►.)

22.02.2012.

ДИКЕНСОВ ЈУБИЛЕЈ

Напред за Дикенса и чоколаду!

7. фебруара 2012. отпочеле су свечаности обележавања Дикенсовог јубилеја (две стотине година од рођења) које ће у Енглеској трајати до краја фебруара, када ће се завршити јавна читања и дебате, а почети приказивање серија снимљених према Дикенсовим делима (''Велика очекивања'', нпр.) Дикенс није обележио само енглеску књижевност - памтимо га као писца који је први смео да постави дете за главног јунака романа -поступак који је крајем двадесетог века постао чест. Наша школа ће обележити Дикенсов јубилеј изложбом илустрација за прва издања неких његових романа (на вратима школске библиотеке) и малим, интерним конкурсом ДИКЕНСИЈАНА. Дати текст, почетак романа ''Прича о два града'' (који се, поред Толстојевог почетка ''Ане Карењине'' сматра једним од најефектијих увода у општој књижевности) заинтересовани ученици наше школе треба да преведу (користећи се, наравно, речницима, речницима на интернету, итд., јер прави преводилац треба увек да буде сигуран само у значење српских речи - речи страног језика увек су подложне провери) и да доставе библиотекару школе најкасније до 1. априла 2012. године. Најуспешнији преводи биће награђени - чоколадом (300 гр.) – и истакнути на вратима библиотеке. Преводиоци „Горње Вароши“, напред, за Дикенса и чоколаду! (Такмичарски текст биће истакнут и на вратима библиотеке, а можете га преузети и кликом овде ►.)

05.02.2012.

ОБУСТАВА НАСТАВЕ

Секретаријат за образовање града Београда је донео одлуку да се обуставља редовна настава током наредне недеље, односно у периоду од 06.02.2012. до 10.02.2012. године.

26.01.2012.

ПРОСЛАВА САВИНДАНА

Почетак прославе школске славе Св. Сава планиран је за петак, 27. јануар, у 11 часова. На дан школске славе настава се неће одржавати.

18.01.2012.

ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ

Гледајте позоришне представе! Упознајте глумце! Упознајте се са овим и осталим активностима библиотеке за ЈАНУАР 2012:

1. Посета позоришту „Душко Радовић“ у суботу, 21. јануара у 17 часова. Представа „Вештице“ (драматизацоја романа за децу контроверзног енглеског писца Роалда Дала). После представе, постоји могућност да ученици ОШ „Горња Варош“ интервјуишу глумицу Олгу Одаловић (серија „Село гори, а баба се чешља“). Цена улазнице је износи 350 дин.

2. Посета позоришту „Мадленијанум“, опера Руђера Леонкавала „Пајаци“, 26. јануара 2012. у 19 и 30 часова.Цена улазнице је износи 500 дин. У среду, 25. јануара, биће кратко предавање о опери уопште и о значају „Пајаца“ - у међусмени, у кабинету за физику или музичко, накнадно ће се одредити.

3. Покушаћемо да од врата магацина библиотеке (на другом спрату) направимо „Песнички пано“ - простор на којем ће ученици моћи да истакну песму коју су написали или која им се свидела, али и да прокоментаришу изложено.

18.01.2012.

РАДОВИ УЧЕНИКА

Наставница Марија Милинковић је поносно истакла да : „Сви осмаци су веома успешно обавили задати нимало лак задатак, и на предходном писменом задатку из српског језика веома се храбро суочили са темема из градива, које им нису најпре биле тако „драге“. Њихове анализе врло захтевних песама су биле одличне. Два рада која заслужују посебну пажњу можете погледати кликом овде ►. Напомињем да су за то имали 45 минута, као и чињеницу да су то писали у школи на часу.“

03.01.2012.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ

На овогодишњем Општинском такмичењу за Најраспеванију одељенску заједницу, одржаном 26.12.2011. ученици наше школе, одељења 4/3, добили су прву награду. За такмичење су их спремиле њихова професорка музичког, Ана Урбан и њихова учитељица, Светлана Миленковић.

07.12.2011.

НОВОГОДИШЊЕ ДРУЖЕЊЕ

НОВОГОДИШЊЕ ДРУЖЕЊЕ ЗА БУДУЋЕ ПРАВАКЕ одржаће се у 21. децембра 2011. године са почетком у 17:30. Позивамо све предшколце да са својим родитељима дођу и друже се са ученицима и наставницима школе.

07.12.2011.

СЕКЦИЈА ШПАНСКОГ ЈЕЗИКА

Од ове године почела је са радом секција шпанског језика за ученике четвртог разреда. Секцију води професорка Санда Милановић.

30.11.2011.

РАСПЕВАНА ОДЕЉЕНСКА ЗАЈЕДНИЦА

30. новембра 2011. године одржано је школско такмичење, Распевана одељенска заједница. Учествовали су ученици четртог разреда. Комисија на челу са наставницом музичког Аном Урбан изабрала је одељење 4/3, које ће се такмичити на општинском такмичењу.

30.11.2011.

ТАКМИЧЕЊЕ ПОЛИГОН

Ученици трећег и четвртог разреда су учествовали на спортском такмичењу „Полигон“, који је одржан 23.11.2011. г. и 30.11.2011. г. у сали Пинки.

10.11.2011.

ДАН ШКОЛЕ

Слике са Дана школе доступне су на страни галерија ►, а анимирани видео са сликама доступан је кликом овде ►.

09.11.2011.

ИЗЛЕТ УЧЕНИКА

Постављен је албум поводом излета ученика I и II разреда у Бачки Петровац. Посетите страну галерија ► и притисните на стрелицу поред имена како би погледали албум.

17.10.2011.

БИОГРАФИЈЕ ПРОФЕСОРА

Постављено је још 11 НОВИХ БИОГРАФИЈА. Посетите страну запослени ► и притисните на стрелицу поред имена како би отворили одабрану биографију. Имајте у виду да је још неколико биографија на путу ка интернет презентацији.

02.10.2011.

НАГРАДА ЗА НАЈБОЉУ ИДЕЈУ

У галерију слика ► постављен је албум са фотографијама са приредбе „Прљаво или чисто - није исто“ одржане 18.09.2011. године.

02.10.2011.

НАГРАДА ЗА НАЈБОЉУ ИДЕЈУ

Ученик шестог разреда Јакша Лакићевић, креатор стрипа „Мочвара“ освојио је специјалну награду жирија за НАЈБОЉУ ИДЕЈУ на „International Comics Festival 2011“ који се одржао у СКЦ БЕОГРАД.

27.09.2011.

БИОГРАФИЈЕ ПРОФЕСОРА

Постављено је првих 10 биографија са сликама. Посетите страну запослени ► и притисните на стрелицу поред имена како би отворили одабрану биографију. Будите стрпљиви јер је још биографија на путу ка интернет презентацији.

08.09.2011.

ГОСТОВАЊЕ НА ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ

Ученици трећег разреда Основне школе „Горња Варош“ из Земуна данас су били гости Војне академије на генералној проби свечане промоције најмлађих официра Војске Србије, који ће у суботу и званично добити своје чинове. Трећаци су са бине посматрали најзанимљивији део програма, свечани дефиле, после чега је уследило фотографисање и кратко дружење са будућим потпоручницима српске војске.

Војин Тривановић, Алекса Башић, Филип Тодоровић и Немања Декић, само су неки од дечака који су аплаузом бодрили кадете и кадеткиње током марша.

„Највише ми се допало оружје и униформе. Видео сам да нису само мушкарци војници, него да има и девојака. Зар и оне иду у војску?“, упитао је Војин. Алексу и Немању, осим „марша војника“ и строгих команди које су одјекивале платоом Војне академије, одушевило је и интонирање химне Републике Србије и свечани маршеви којима је оркестар испратио војничке кораке током дефилеа. Филип Тодоровић, понет утиском и у потпуности обучен у маскирне војничке боје, само је кратко рекао „Хоћу да будем војник када порастем“.

О томе да војска више није само за „дечаке“ најбоље сведочи одушевљење ученица школе „Горња Варош“, које су са својим другарима испратиле сваки покрет кадета, а међу њима и прву генерацију будућих жена официра Војске Србије.

„Свиђају ми се униформе које носе девојке. Лепо им стоје и оне су лепе у њима. Волела бних да једног дана и ја носим исту“, казала нам је Катарина Цветковић. У униформи, наравно, када порасту, себе виде и њене другарице Јелена Секулић и Тара Ђурић, док су се Марији Кончаревић, Дијани Штакић и Миљани Јовановић највише свиделе нумере које је свирао оркестар током програма.

„Први пут присуствујем овом догађају, иако је наша школа већ традиционално гост Војне академије сваке године уочи промоције официра. Већ неколико месеци слушам о томе колико је промоција леп и велик догађај, али тек сада када сам и лично присуствовала проби схватам откуд одушевљење мојих колега. Ови војници су нешто чиме бисмо требали да се поносимо, јер представљају српску војску у најлепшем светлу“ – истакла је директорка школе „Горња Варош“ Светлана Лукић.

После свечаног дефилеа, деца су се фотографисала са будућим потпоручницима и том приликом им поставила многобројна питања о животу у војсци. Ђаци на пробу нису дошли празних руку, па су кадетима и кадеткињама поклонили честитке и балоне које су сами украсили, и тиме предстојећу свечаност учинили још лепшом. Они су заузврат основцима показали како се салутира, како се стоји у ставу мирно, а на крају и поклонили своје капе.

Слике са овог догађаја доступне су у галерији слика ►.

25.08.2011.

ИНФОРМАЦИЈЕ О ПОЧЕТКУ НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Школска година почиње у четвртак (1.9.2011). У овој школској години сви уџбеници (осим уџбеника за стране језике) добијају се бесплатно на коришћење. Приликом примопредаје уџбеника, родитељ/старатељ потписује Потврду о преузимању чувању и враћању уџбеника.

Ученици другог, трећег и четвртог разреда (и боравак 2/1) крећу у школу 1.9.2011. од 14 часова (после подне). Родитељски састанци и преузимање уџбеника за ове разреде биће одржани 2.9.2011. (петак).

Ученици петог, шестог, седмог и осмог разреда крећу у школу 1.9.2011. од 8 часова (пре подне). Родитељски састанци и преузимање уџбеника за ове разреде биће одржани 5.9.2011. (понедељак).

Пријем ученика првог разреда је 1.9.2011. са почетком у 15 часова.

Календар рада за школску 2011/2012 можете пронаћи на страници информације ►.

Свим ученицима желимо успешан почетак нове школске године.

 

© Основна школа „Горња Варош“, Земун - Сва права задржана. | Израда сајта: Kio d.o.o.