Његово име је „Горњоварошанци“.

Први број «Горњоварошанаца» је изашао недавно, али овај часопис је и раније постојао у нашој школи. Идеја за обнову „Горњоварошанаца“ настала је пре годину дана након што су две наше ученице, Ана Исаковић и Нађа Јевтић из садашњег 7/1, почеле са израдом одељенског часописа „Карикатуровића“.
Часопис „Горњоварошанци“ садржи химну школе, слике и текстове о недавним догађајима, чланке о успешним ученицима, о музици, моди и спорту, песме и саставе и још много занимљивости и забавних чланака. Наша ученица, Ана Исаковић, ће вам укратко испричати како је настала идеја за наш школски часопис у следећем чланку:

Како је покренута идеја за часопис?

Као што смо већ поменули часопис „Горњоварошанци“ је обновљен помоћу „Карикатуровића“, али да ли сте знали како је настао „Карикатуровић“? Не?
Па ево, сад ћете сазнати: март је, ближи се тромесечје. Сви наставници испутују ђаке и оцењују их. Док неки већ имају оцене, други покушавају да их у последњем тренутку поправе. Међутим, овим првима то уопште није занимљиво, и на разне начине покушавају да разбију досаду. И Нађа и ја смо имале тај проблем. На једном часу биологије, досетиле смо се да би могле да цртамо карикатуре наших другова из одељења. Карикатуре су биле једноставне, али занимљиве и смешне. Када сам отишла кући, показала сам родитељима цртеже. И они су предложили да оснујемо часопис. Биле смо одушевљене идејом, и већ сутрадан смо почеле да радимо на новом пројекту. Часопис је садржао и неколико карикатура, али то није било све што се у њему налазило.
У „Карикатуровићу“, како смо га назвале, могли сте да прочитате и пуно вицева, прича и да решавате занимљиве задатке и квизове. Први број „Карикатуровића“ изашао је 1. априла, на дан шале и забаве. Годину дана касније, након само три издата броја, Нађа и ја смо престале да радимо на часопису, али „Карикатуровић“ је оставио утисак на нашу разредну, која је покренула обнову школског часописа, „Горњоварошанци“. Остатак вам је већ познат… За све вас које занима детаљнији изглед „Карикатуровића“ погледајте Фејсбук страницу „Karikaturov1c“.

БРОЈ 6

БРОЈ 5

БРОЈ 4

БРОЈ 3

БРОЈ 2

БРОЈ 1

Наши рецитатори и новинари посетили су Радио С

У четвртак, 8. децембра 2016. године, наши вредни рецитатори и новинари посетили су Радио С и сазнали шта је све потребно да знају да би били новинари, водитељи или уредници, али су се лепо и забавили у обиласку зграде и разговорима са запосленима. Новинари су направили занимљиве интервјуе који ће се наћи у новом броју школског часописа “Горњоварошанци”, а рецитатори су учествовали уживо у програму.

Фотографија можете погледати у галерији.