Историјат

Основна школа „Горња Варош“ налази се у Добановачкој улици, поред цркве „Свете Tројице“.

Већ више од два века, кроз капију наше школе пролазе и смењују се генерације ученика, од којих су неки постигли веома значајне резултате на пољу спорта, науке, уметности…
Смештена предалеко од аутомобилске буке, између улица Угриновачке и Цара Душана, окружена зеленилом, наша школа представља пријатан кутак у коме деца стичу основно образовање из свих области, али и подршку својих наставника, разумевање, васпитање и пријатељства за цео живот…

Настава је организована у две смене, а за ученике I и II разреда постоји продужени боравак.

Испред главног улаза школе је „мало двориште“ које ученици, углавном, користе за дружење на великом одмору, док се иза школе налази велико школско двориште, са уређеним кошаркашким и фудбалским тереном.
У самој школи су кабинети за предметну наставу, фискултурна сала са свлачионицама, пространи хол, у коме се одржавају разне приредбе и прославе и организују изложбе учемичких радова.

Ученици веома воле и боравак у атријуму, пријатно уређеном простору на отвореном, који им лети постаје омиљена учионица.

Управа школе

Илија Мировић

Директор школе

Рођен 10. јануара 1964. У знаку јарца, па је тврдоглав и упоран. На обали Западне Мораве, али зна да плива. Основну школу и пола средње завршио у Будви. Отуда страст према роњењу. Средњу школу завршио у Трстенику. За време основне и средње школе 10ак пута стизао до савезних такмичења у математици, поезији и сликарству. Играо одбојку за Будванску ривијеру. Војску служио у морнарици. Дипломирао математику у Београду. Као студент био у екипи Југославије у Чехословачкој на међународном такмичењу из математике.

Радио од 1989. као професор математике и информатике у више школа: ОШ „7 секретара СКОЈ-а“ (сада Лаза Костић), СШ „Јосиф Панчић“ у Панчеву, Музичке школе „Станковић“ и „Вучковић“, Правно биротехничка школа „Димитрије Давидовић“ (где је био и директор школе) и Математичка гимназија.

Био и власник туристичке агенције „Спиридон травел“ - данас „Wayout“.
Има возачке дозволе за Б, Ц, Д и Е категорију, за јахте, а повремено вози и авион.
Страствени је сакупљач стрипова и поседује колекцију од преко 20000 стрипова, а скупља и стари новац, поштанске марке и занимљиве књиге.
Ожењен и има троје деце Младена (1993), Бојану (1996) и Андреу (2009).

Маја Јефтовић

Секретар школе

Александра Чигоја

Шеф рачуноводства

Катарина Оташевић Обрадовић

Администрација и благајна

Наташа Кокић

Педагог

Наташа Цвијовић

Психолог

Рођена 29.5.1961. године у Ужицу. Одрасла у Пожеги, у породици Скоковић. Основну школу и гимназију природно – математичког смера завршила у Пожеги. Дипломирала на Филозофском факултету у Београду, група психологија, смер клиничка психологија. У Гешталт центру Београд завршила четворогодишњу едукацију за психолошколг саветника и психотерапеута. Стекла звање психолошки саветник. Члан је Удружења психолошких саветника Србије. Припрема се за полагање завршног испита за звање психотерапеут. Похађала бројне семинаре и обуку за држање наставе Грађанског васпитања. Радни стаж 25. година. Прва професионална искуства стекла у Техничкој школи Пожега. Радила у Железничко-техничкој школи Београд као професор психологије и стручни сарадник. У ОШ „Горња Варош“ Земун од 1. Фебруара 1996. године је стручни сарадник – школски психолог, а три године је и предавала предмет Грађанско васпитање.

Сузана Чакмак

Библиотекар